top of page

Bounty συνταγή

Έγινε ενημέρωση: 21 Ιουν 2022

Πιθανόν να έχουμε δει συνταγές για Bounty με ζαχαρούχο γάλα και άλλα διάφορα. Έλα όμως που κατά την διάρκεια των νηστειών μας πιάνει ένας παροξυσμός θεωρώντας ότι στερούμαστε διάφορα πράγματα.


Αυτό το "κενό" έρχεται να καλύψει το συγκεκριμένο γλυκάκι τύπου μπαουντι. Χωρίς ζαχαρούχο γάλα,, είναι ένα εξαιρετικά εύκολο γλυκό εξαιρετικά χαμηλού κόστους και επίσης είναι αυστηρά νηστίσιμο και αλάδωτο.


Η γεύση του όμως είναι αντιστρόφως ανάλογη της λιτότητας των υλικών του. Είναι εξαιρετικά νόστιμο, γλυκό όσο πρέπει και αν συνδυαστεί με σοκολάτα κουβερτούρα τότε είναι ένα τέλειο κέρασμα,


Ας το δούμε λοιπόν....

"Μπάουντι" νηστίσιμο-αλάδωτο
Καρύδα νηστίσιμη
 

Υλικά: 325 γρ Γλυκόζη 85 Brix

125 γρ Νερό

Διακόσμηση: 500 γρ Κουβερτούρα υγείας 3011 ΙΟΝ ή

 

Εκτέλεση: Σε μία κατσαρόλα με βαρύ πάτο προσθέτουμε το το νερό, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τα θέτουμε σε βρασμό.

Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1-2 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει το ινδοκάρυδο το σιρόπι και να γίνει σαν ζύμη.


Το αφαιρούμε από τη φωτιά, το μεταφέρουμε σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ και το ανακατεύουμε με το φτερό μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του και να μπορούμε να το πλάσουμε με τα χέρια.

Μόλις πέσει η θερμοκρασία, το πλάθουμε σε όποιο σχήμα θέλουμε πχ μπαλάκια στρόγγυλα των 20 γρ ή στενόμακρα μπαστούνια και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και να σταθεροποιηθούν.


Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, τα βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα ή τα κυλάμε σε ινδοκάρυδο.

Καρύδα νηστίσιμη

Καλή επιτυχία!

 

Συνταγή / Εκτέλεση: Joseph Azzam

Κείμενα / Φωτογραφίες: Κουνταξής Νίκος

 

Παρακαλώ θερμά όποιος επιθυμεί να αναδημοσιεύσει την συνταγή και την εκτέλεσή της με το παρόν κείμενο και φωτογραφίες σε δικό του site ή blog ας μου ζητήσει την άδεια. Σεβαστείτε στο ελάχιστο τον κόπο μας.....

1.952 Προβολές

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Επιλεγμένες Συνταγές

Κατηγορίες

bottom of page