top of page

Κουραμπιέδες


Κουραμπιέδες
 

Υλικά: 1200 γρ Αλεύρι ζαχαροπλαστικής

600 γρ Βούτυρο Αιγοπρόβειο 99,8% ή βούτυρο Αγελαδινό 99,8%

250 γρ Ζάχαρη άχνη

250 γρ. αμύγδαλα λευκά

50 γ. Ρούμι μαύρο ή κονιάκ

½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ.

1 βανίλια

Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

 

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C.Σ’ ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα απλώνουμε τα αμύγδαλα και τα ψήνουμε στους 160° C έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα. Έπειτα τα χοντροκόβουμε στο μπλέντερ και τ αφήνουμε να κρυώσουν.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη σε δυνατή ταχύτητα για 20 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την βανίλια και τα αμύγδαλα και το ρούμι ή το κονιάκ.

Συνεχίζουμε το χτύπημα σε πολύ αργή ταχύτητα ή ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι η ζύμη μας να μαλακώσει, χωρίς να κολλάει στα δάχτυλα.

Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στρόγγυλους σε διάμετρο 3 εκ. πιέζοντας με το δάκτυλό μας ελαφρά στην κορυφή. Εναλλακτικά μπορούμε να κόψουμε με κουπ-ατ διάφορα σχεδιάκια. Αραδιάζουμε τους κουραμπιέδες σε ταψί με λαδόκολλα και τους ψήνουμε στους 160° C για 25-30 λεπτά.

Μόλις τους βγάλουμε από τον φούρνο, τους αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και κατόπιν τους βουτάμε στην άχνη ζάχαρη – με πολύ προσοχή να μην σπάσουν- ώστε να πάει η ζάχαρη παντού.

Τους τοποθετούμε σε μία πιατέλα στη σειρά και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία πολλές φορές, μέχρι να γεμίσει η πιατέλα. Τους κουραμπιέδες τους διατηρούμε πάντα σκεπασμένους γιατί απορροφούν πολύ εύκολα υγρασία, νοτίζουν και δεν μένουν τραγανοί.

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Επιλεγμένες Συνταγές

Κατηγορίες

bottom of page