top of page

Παστίτσιο με Φύλλο Κρούστας

Έγινε ενημέρωση: 31 Ιουλ 2022


Παστίτσιο με φύλλο

 

Υλικά: 500 γρ. Φύλλο κρούστας

1000 γρ Μακαρόνια Νο 2

1000 γρ Κιμά

2 φλυτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο

1 ποτήρι γάλα

3 αυγά

2 κουταλιές βούτυρο αγελαδινό

ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια ξερά

1 φρέσκια ντομάτα ώριμη

4 κουταλιές πελτέ ντομάτας

1 κουταλάκι κανέλα – λίγο μοσχοκάρυδο – λίγο γαρύφαλλο

αλάτι – πιπέρι

 

Εκτέλεση: Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή τους. Όταν γίνουν τα σουρώνουμε και ρίχνουμε όσο είναι ακόμα ζεστά, το βούτυρο, το γάλα, 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα και τα μισά μπαχαρικά. Τ’ ανακατεύουμε ελαφρά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε τον κιμά. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι. Έπειτα ρίχνουμε τον κιμά και τον σωτάρουμε. Προσθέτουμε την φρέσκια ντομάτα τριμμένη, τον πελτέ ντομάτας, τα υπόλοιπα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά, ρίχνουμε λίγο νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Κατεβάζουμε τον κιμά από την φωτιά.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και βάζουμε 4 φύλλα κρούστας ένα-ένα βουτυρωμένα. Ρίχνουμε τα μισά μακαρόνια, ½ κούπα κεφαλοτύρι και τον μισό κιμά. Στην συνέχεια άλλα 2 φύλλα βουτυρωμένα τα υπόλοιπα μακαρόνια μαζί με το ζουμί τους, το κεφαλοτύρι και τον κιμά. Τελειώνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμένα.

Στρώνουμε τις άκρες των φύλλων που πιθανόν περισσεύουν έξω από το ταψί βάζοντάς τες μέσα. Ραντίζουμε το παστίτσιο με 2 κουταλιές κρύο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις πάνω-κάτω στους 180º για 40 λεπτά περίπου μέχρι να χρυσίσει το φύλλο. Σερβίρετε αμέσως μόλις βγει από τον φούρνο.

620 Προβολές

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Επιλεγμένες Συνταγές

Κατηγορίες

bottom of page