top of page

Αλμυρό κανταΐφι με μπεσαμέλ

Έγινε ενημέρωση: 13 Ιουν 2022


Αλμυρό κανταΐφι με μπεσαμέλ

Υλικά: 500 γρ. Κανταΐφι

200 γρ. Ζαμπόν ψιλοκομμένο

150 γρ. Κασέρι τριμμένο

200γρ Βούτυρο φρέσκο αγελαδινό ή μαργαρίνη

250 γρ. Μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβα

λίγο μαϊντανό και δυόσμο

Για την μπεσαμέλ: 1lt γάλα

3 αυγά

4 κουταλιές βούτυρο φρέσκο αγελαδινό ή μαργαρίνη

μοσχοκάρυδο- αλάτι – πιπέρι

 

Εκτέλεση: Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Αφρατεύουμε το κανταΐφι με τα χέρια μας και το απλώνουμε σε πυρέξ. Το πατάμε ελαφρά να καθίσει κάπως και περιχύνουμε σε όλη την επιφάνειά του το λιωμένο βούτυρο. Κόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια το ζαμπόν και τα βάζουμε πάνω στο κανταΐφι. Συνεχίζουμε με το τριμμένο κασέρι, τα μανιτάρια σε μέτρια κομμάτια και τέλος με το μαϊντανό και το δυόσμο ψιλοκομμένα.

Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. Σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο ρίχνουμε το γάλα κρύο και το κορν-φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και όταν ζεσταθούν λίγο προσθέτουμε το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα για να μην μας κολλήσει.

Αφού δέσει λίγο την βγάζουμε από την φωτιά. Χτυπάμε ελαφρά τα 3 αυγά και τα ρίχνουμε στην κρέμα σιγά-σιγά ανακατεύωντας την πολύ γρήγορα για να μην μας κόψουν τα αυγά. Κατόπιν απλώνουμε την μπεσαμέλ στο κανταΐφι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις πάνω-κάτω στους 180º για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά όλη η επιφάνεια της μπεσαμέλ.

453 Προβολές

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Επιλεγμένες Συνταγές

Κατηγορίες

bottom of page