top of page

Ρεβανί με Αιγίνης και λικέρ Μαστίχας


Ρεβανί με Αιγίνης και λικέρ Μαστίχας

 

Υλικά: 140 γρ Σιμιγδάλι ψιλό

140 γρ Ζάχαρη

80 γρ Φιστίκι Αιγίνης 70 γρ Αλεύρι ζαχαροπλαστικής

50 γρ Ινδοκάρυδο

6 αυγά

(προαιρετικά πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής)

Σιρόπι: 250 γρ Ζάχαρη

220 γρ Νερό

100 γρ Λικέρ μαστίχας

30 γρ Γλυκόζη

Ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα

 

Εκτέλεση: Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια των αυγών με τα 40 γρ από την ζάχαρη σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αποκτήσουμε μία σφιχτή μαρέγκα. Σε άλλο σκεύος χτυπάμε με το μίξερ τους κρόκους με τα υπόλοιπα 100 γρ ζάχαρης μέχρι ν’ αφρατέψουν και ν’ ασπρίσουν

Έπειτα ρίχνουμε στους κρόκους το σιμιγδάλι, το ινδοκάρυδο, το φιστίκι Αιγίνης, το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα. Όταν ενσωματωθούν τα υλικά ρίχνουμε την μαρέγκα κουταλιά-κουταλιά, ανακατεύοντας επίσης απαλά με την σπάτουλα για να μην “κάτσει” το μείγμα. Αν θέλουμε σ αυτό το σημείο προσθέτουμε και λίγες σταγόνες πράσινου χρώματος ζαχαροπλαστικής για να γίνει το χρώμα του γλυκού ποιο έντονο. Κατόπιν τοποθετούμε το μείγμα σ’ ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 160-170°C για 30 λεπτά περίπου.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και βράζουμε για 3 λεπτά. Το βγάζουμε από τη φωτιά και αρωματίζουμε το σιρόπι με το λικέρ μαστίχας.

Βγάζουμε το ρεβανί απ’ το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε λίγο-λίγο το σιρόπι χλιαρό. Από πάνω πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Επιλεγμένες Συνταγές

Κατηγορίες

bottom of page