top of page

Τούρτα με βύσσινα

Έγινε ενημέρωση: 12 Σεπ 2022


Τούρτα με βύσσινα
 

Μπισκότο σοκολάτας: 150 γρ Αλεύρι ζαχαροπλαστικής

200 γρ Κουβερτούρα υγείας ΙΟΝ 3011

150 γρ Βούτυρο αγελαδινό

150 γρ Ζάχαρη

80 γρ Φουντούκια αλεσμένα

6 Αυγά

1 Πρέζα αλάτι

1 ½ Κουταλάκι μπέικιν-πάουντερ

Λικέρ βύσσινο

Κρέμα Λευκής Σοκολάτας: 200 γρ Λευκή σοκολάτα ΙΟΝ λιωμένη

600 ml Κρέμα γάλακτος

200 γρ Τυρί κρέμα

6 Κουταλιές άχνη ζάχαρη

2 Βανίλιες

1 Φλιτζάνι βύσσινα κομπόστα στραγγισμένα

Διακόσμηση: Ξύσμα σοκολάτας υγείας ή λευκής

 

Εκτέλεση: Ετοιμάζουμε το μπισκότο σοκολάτα. Λιώνουμε σε μπεν-μαρί τη σοκολάτα υγείας και την αφήνουμε να γίνει χλιαρή. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών έναν-έναν και όταν ενσωματωθούν ρίχνουμε και την χλιαρή σοκολάτα. Σταματάμε το χτύπημα. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν-πάουντερ και τα αλεσμένα φουντούκια.


Ρίχνουμε λίγο-λίγο από το μείγμα του αλεύρου στους κρόκους και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να τελειώσει το αλεύρι και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με το αλάτι, σε χαμηλή ταχύτητα, σε σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε λίγη-λίγη τη μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα με σούστα διαμέτρου 26 cm και ρίχνουμε το μείγμα.


Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 45-50 λεπτά. Όταν ψηθεί ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Το κόβουμε σε 2 δίσκους.


Ετοιμάζουμε τη κρέμα. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με 3 κουταλιές άχνη ζάχαρη και τις βανίλιες. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τις υπόλοιπες 3 κουταλιές άχνη ζάχαρη , σε σαντιγί. Ρίχνουμε στο μείγμα του τυριού την λιωμένη και χλιαρή λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε προσθέτοντας την σαντιγί. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη κρέμα στο ψυγείο.


Τοποθετούμε τον ένα δίσκο μπισκότου σε πιατέλα και σιροπιάζουμε με λικέρ βύσσινο. Απλώνουμε τη ½ κρέμα και τα στραγγισμένα βύσσινα. Συνεχίζουμε τοποθετώντας από πάνω τον δεύτερο δίσκο, τον σιροπιάζουμε και ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα.


Διακοσμούμε με τριμμένη σοκολάτα. Αφήνουμε την τούρτα 2 ώρες στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Επιλεγμένες Συνταγές

Κατηγορίες

bottom of page