top of page

Κανταΐφι Στήθος Κοριτσιού (Kiz memesi Kadayifi)


Κανταΐφι Στήθος Κοριτσιού (Kiz memesi Kadayifi)
 

Υλικά: 1000 γρ Κανταΐφι "Κασσάνδρα"

500 γρ φρέσκο βούτυρο Αγελαδινό λιωμένο

300 γρ Φιστίκι Αιγίνης ωμό ανάλατο ψιλοαλεσμένο με ελάχιστη άχνη ζάχαρη

Για το σιρόπι: 1000 γρ ζάχαρη

600 γρ νερό,

200 γρ Γλυκόζη

2 γρ Ξινό (κιτρικό οξύ) ή 1 κ.σ.Χυμό λεμονιού

1 βανίλια

Διακόσμηση: 50 γρ Φιστίκι Αιγίνης ωμό ανάλατο ολόκληρο ή αλεσμένο

 

Εκτέλεση: Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη το νερό, τη γλυκόζη και το χυμό λεμονιού και τα φέρνουμε σε σημείο βρασμού.Το βράζουμε για 4-5 λεπτά και είναι έτοιμο. Προσθέτουμε τη βανίλια. Το κρατάμε χλιαρό.

Λιώνουμε το βούτυρο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία (πχ Μπεν-Μαρί) και κρατάμε μόνο την λιπαρή ουσία πετώντας το νερό και τα γαλακτώματα. (Clarifie).

Βάζουμε το κανταΐφι σ' ένα μεγάλο και βαθύ σκεύος και το τρίβουμε με τα δάχτυλα για να ξεχωρίσουν οι ίνες του. Στη συνέχεια, του ρίχνουμε το βούτυρο λιωμένο και συνεχίζουμε να το τρίβουμε έτσι ώστε να απορροφηθεί τελείως το βούτυρο από το κανταΐφι.

Παίρνουμε ένα φλιτζάνι του καφέ στρογγυλό και κάπως μεγαλούτσικο και βάζουμε στον πάτο του ένα ολόκληρο φιστίκι Αιγίνης.

Σημείωση: Αν θέλουμε δεν βάζουμε ένα ολόκληρο φιστίκι Αιγίνης, αλλά αλέθουμε τα 50 γρ διακόσμησης και βάζουμε ελάχιστο στα κανταϊφάκια στην κορυφή τους, αφού ψηθούν και σιροπιαστούν.

Στη συνέχεια, παίρνουμε λίγο από το βουτυρωμένο κανταΐφι και το πιέζουμε καλά μέσα στο φλιτζάνι περίπου μέχρι τη μέση του. Σκεπάζουμε με ψιλοκομμένο φιστίκι και γεμίζουμε το φλιτζάνι με κανταΐφι μέχρι πάνω.

Αναποδογυρίζουμε το φλιτζάνι μέσα σ' ένα βουτυρωμένο ταψί και συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο γεμίζοντας το φλιτζάνι και τοποθετώντας τα κανταΐφια σε σχήμα κοριτσίστικου στήθους σε αραιές σειρές.

Προθερμένουμε το φούρνο στους 170°C με αντιστάσεις πάνω-κάτω και ψήνουμε για 40-50 λεπτά, μέχρι να ψηθούν πολύ καλά τα κανταϊφάκια και να ροδίσουν πολύ καλά.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι, που το ρίχνουμε λίγο λίγο με μια κουτάλα σερβιρίσματος πάνω από το καθένα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να τραβήξουν το σιρόπι, εκτός ψυγείου.

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Επιλεγμένες Συνταγές

Κατηγορίες

bottom of page