top of page

Κανταΐφι Κιουνεφέ (Kϋnefe)


Κιουνεφέ Κανταΐφι Kϋnefe
 

Υλικά: 500 γρ Κανταΐφι "Κασσάνδρα"

600 γρ Γλυκιά μυζήθρα ή οποιοδήποτε ανάλατο τυρί θέλουμε πχ Μοτσαρέλα ή συνδυασμό αυτών πχ 300 γρ Μοτσαρέλα και 300 γρ μυζήθρα

150 γρ Βούτυρο Αγελαδινό λιωμένο

150 γρ Φιστίκι Αιγίνης ωμό ανάλατο ψιλοαλεσμένο με ελάχιστη άχνη ζάχαρη

Για το σιρόπι: 650 γρ ζάχαρη

400 γρ νερό,

200 γρ Γλυκόζη

1 βανίλια

1 γρ Ξινό ή 1/2 κ.σ. Χυμό λεμονιού

Διακόσμηση: 100 γρ Φιστίκι Αιγίνης ωμό ανάλατο ψιλοαλεσμένο

 

Εκτέλεση: Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη το νερό, τη γλυκόζη και τα φέρνουμε σε σημείο βρασμού. Προσθέτουμε το ξινό ή το χυμό λεμονιού. Το αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά και είναι έτοιμο. Προσθέτουμε τη βανίλια και το κρατάμε χλιαρό.


Ξαίνουμε το κανταΐφι με τα δάχτυλα και το ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να πάει παντού. Βάζουμε το μισό σ' ένα βουτυρωμένο ταψί, το απλώνουμε και το πατάμε πάρα πολύ καλά με τα δάχτυλα να ισιώσει.

Κανταΐφι Κιουνεφέ Kϋnefe

Απλώνουμε τη μυζήθρα η τον συνδυασμό τυριών από πάνω και τη σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι στρώνοντας το πάλι με τα δάχτυλα.

Κανταΐφι Κιουνεφέ Kϋnefe

Πατάμε καλά να ισιώσει η επιφάνειά του.

Προθερμένουμε το φούρνο στου 200°C με αντιστάσεις πάνω-κάτω και ψήνουμε για 20-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά. Το βγάζουμε από το φούρνο, το αναποδογυρίζουμε σ' ένα δίσκο πολύ προσεκτικά και το ξαναβάζουμε στο ταψί, ώστε να έρθει η κάτω πλευρά πάνω, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγο ακόμη.

Βγάζουμε το κιουνεφέ από το φούρνο και το περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι σιγά σιγά.

Κανταΐφι Κιουνεφέ Kϋnefe

Τέλος, το γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης. Το κανταΐφι αυτό ψήνεται συνήθως σε ατομικά ταψάκια και είναι εξαιρετικό, ζεστό.

Κανταΐφι Κιουνεφέ Kϋnefe

Καλή επιτυχία!

1.911 Προβολές

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Επιλεγμένες Συνταγές

Κατηγορίες

bottom of page