top of page

Γαλλική Μπαγκέτα με Προζύμι

Έγινε ενημέρωση: 13 Ιουν 2022


Γαλλική Μπαγκέτα με Προζύμι
 

Υλικά για 100 γρ Αλεύρι τ.70%

το προζύμι: 75 γρ Νερό σε θερμοκρασία χώρου

25 γρ Ξύδι


Εκτέλεση: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά του προζυμιού με το χέρι ή το σύρμα μέχρι να γίνει ένας ελαφρώς ρευστός χυλός. Τον αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 12-24 ώρες.(εξαρτάται από τη θερμοκρασία χώρου)

 

Υλικά: 1000 γρ Αλεύρι τ.70%

500 γρ Νερό

203 γρ Προζύμι (το παραπάνω)

20 γρ Αλάτι

20 γρ Ζάχαρη (προαιρετικά)

20 γρ Βούτυρο αγελαδινό ή ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση: Διαλύστε τη μαγιά στο νερό. Τοποθετήστε σε μία λεκάνη το αλεύρι με το αλάτι και τη ζάχαρη και κάντε στο κέντρο ένα λάκκο. Ρίξτε μέσα το βούτυρο ή το ελαιόλαδο, το ξύδι και την αραιωμένη μαγιά. Ζυμώστε, παίρνοντας το αλεύρι από τριγύρω, ώσπου να επιτύχετε μία ζύμη μαλακιά και ελαστική Αν ζυμώσουμε με μίξερ με το γάντζο, τότε ζυμώνουμε όλα τα παραπάνω υλικά μαζί σε αργή ταχύτητα για 3 λεπτά και μετά σε γρήγορη ταχύτητα άλλα 5-7 λεπτά.


Αφήστε να ξεκουραστεί η ζύμη για 15 λεπτά Απλώστε τη ζύμη αλευρωμένο πάγκο και κόψτε σε επτά κομμάτια βάρους 250 γρ. Τις μακραίνουμε σε φιτίλι μήκους 40-45 εκατοστών και τις αφήνουμε να σταθούν σκεπασμένες για μία ώρα. Τις ψεκάζουμε με νερό και αν θέλουμε τις χαράσσουμε από πάνω με ξυράφι 3-4 φορές.


Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220-230°C και βάλτε στον πάτο του φούρνου ένα ρηχό ταψί. Όταν

προθερμαθεί ο φούρνος τοποθετούμε τις μπαγκέτες και ρίχνουμε στο ρηχό ταψί μισό ποτήρι βραστό νερό ώστε να έχουμε ατμό, όταν θα τις ψήσουμε. Μετά από 4-5 λεπτά αφαιρούμε το ρηχό ταψάκι με το νερό. Τις ψήνουμε συνολικά για 25-30 λεπτά της ώρας.

656 Προβολές

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Επιλεγμένες Συνταγές

Κατηγορίες

bottom of page