top of page

Ψωμί με Καλαμποκάλευρο

Έγινε ενημέρωση: 13 Ιουν 2022


Ψωμί Χωριάτικο με Καλαμποκάλευρο

 

Γεμίστε την κουζίνα σας με άρωμα σπιτικού καλαμποκόψωμου ! Η τραγανή χρυσή κρούστα και η υγρή, σπυρωτή ψίχα πραγματικά δεν μπορούν να νικηθούν. Εάν έχετε λίγο καλαμποκάλευρο στο ντουλάπι σας, το καλαμποκόψωμο είναι ένα εύκολο ψωμί που περιμένει να γίνει εύκολα..

Η παρούσα συνταγή είναι από το βιβλίο "Συνταγολόγιο Αρτοποιίας" του κ.Otmar Otto Fricker Master Baker & Chef Patisserie και δημοσιεύεται κατόπιν άδειας από τον ίδιο. Φυσικά......τον ευχαριστώ από καρδιάς!

Για όποιον ενδιαφέρετε για το βιβλίο του μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του.

 

540 γρ Νερό

50 γρ Ελαιόλαδο

25 γρ Ζάχαρη

20 γρ Αλάτι

 

Εκτέλεση: Διαλύστε τη μαγιά στο νερό. Τοποθετήστε σε μία λεκάνη τα τρία άλευρα με το αλάτι και τη ζάχαρη και κάντε στο κέντρο ένα λάκκο. Ρίξτε μέσα το ελαιόλαδα, και την αραιωμένη μαγιά. Ζυμώστε, παίρνοντας το αλεύρι από τριγύρω, ώσπου να επιτύχετε μία ζύμη μαλακιά και ελαστική Αν ζυμώσουμε με μίξερ με το γάντζο, τότε ζυμώνουμε όλα τα παραπάνω υλικά μαζί σε αργή ταχύτητα για 3 λεπτά και μετά σε γρήγορη ταχύτητα άλλα 10 λεπτά.


Αφήστε να ξεκουραστεί η ζύμη για 45 λεπτά. Την κόβουμε σε τέσσερα ίσα μέρη βάρους περίπου 420 γρ περίπου το καθένα και πλάθουμε στρόγγυλο. Σκεπάστε και αφήστε να σταθούν σε ζεστό μέρος για άλλα 45 λεπτά. Πασπαλίστε με αλεύρι κίτρινο ή καλαμποκάλευρο.


Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C και βάλτε στον πάτο του φούρνου ένα μικρό ρηχό ταψί. Όταν προθερμαθεί ο φούρνος τοποθετούμε τα ψωμιά και ρίχνουμε στο ρηχό ταψί μισό ποτήρι βραστό νερό ώστε να έχουμε ατμό, όταν θα τα ψήσουμε. Μετά από 4-5 λεπτά αφαιρούμε το ρηχό ταψάκι με το νερό. Τις ψήνουμε για άλλα 25 λεπτά της ώρας.

1.355 Προβολές

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Επιλεγμένες Συνταγές

Κατηγορίες

bottom of page