Ψωμί Χωριάτικο με Καλαμποκάλευρο


Η παρούσα συνταγή είναι από το βιβλίο "Συνταγολόγιο Αρτοποιίας" του κ.Otmar Otto Fricker Master Baker & Chef Patisserie και δημοσιεύεται κατόπιν άδειας από τον ίδιο. Φυσικά......τον ευχαριστώ από καρδιάς!

Για όποιον ενδιαφέρετε για το βιβλίο του μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του.

Υλικά: 700 γρ Αλεύρι κίτρινο (τ. Μ ψιλό)

200 γρ Καλαμποκάλευρο

100 γρ Αλεύρι τ. Super Αμερικής

540 γρ Νερό

50 γρ Ελαιόλαδο

30 γρ Ζύμη Αρτοποιίας (Μαγιά)

25 γρ Ζάχαρη

20 γρ Αλάτι

Εκτέλεση: Διαλύστε τη μαγιά στο νερό. Τοποθετήστε σε μία λεκάνη τα τρία άλευρα με το αλάτι και τη ζάχαρη και κάντε στο κέντρο ένα λάκκο. Ρίξτε μέσα το ελαιόλαδα, και την αραιωμένη μαγιά. Ζυμώστε, παίρνοντας το αλεύρι από τριγύρω, ώσπου να επιτύχετε μία ζύμη μαλακιά και ελαστική Αν ζυμώσουμε με μίξερ με το γάντζο, τότε ζυμώνουμε όλα τα παραπάνω υλικά μαζί σε αργή ταχύτητα για 3 λεπτά και μετά σε γρήγορη ταχύτητα άλλα 10 λεπτά.


Αφήστε να ξεκουραστεί η ζύμη για 45 λεπτά. Την κόβουμε σε τέσσερα ίσα μέρη βάρους περίπου 420 γρ περίπου το καθένα και πλάθουμε στρόγγυλο. Σκεπάστε και αφήστε να σταθούν σε ζεστό μέρος για άλλα 45 λεπτά. Πασπαλίστε με αλεύρι κίτρινο ή καλαμποκάλευρο.


Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C και βάλτε στον πάτο του φούρνου ένα μικρό ρηχό ταψί. Όταν προθερμανθεί ο φούρνος τοποθετούμε τα ψωμιά και ρίχνουμε στο ρηχό ταψί μισό ποτήρι βραστό νερό ώστε να έχουμε ατμό, όταν θα τα ψήσουμε. Μετά από 4-5 λεπτά αφαιρούμε το ρηχό ταψάκι με το νερό. Τις ψήνουμε για άλλα 25 λεπτά της ώρας.

Επιλεγμένες Συνταγές
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας:

  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • Google+ - Black Circle