top of page

Ευκολη ζυμη για κρουασαν

Έγινε ενημέρωση: 21 Ιουν 2022

Η ζύμη κρουασάν και ακόμη περισσότερο η ζύμη κρουασάν βουτύρου είναι αρκετά σύνθετη και πολύπλοκη τουλάχιστον για τον δικό μου εγκέφαλο. Η ζύμη κρουασάν συνθέτεται από εξαιρετική πρώτη ύλη, σωστές θερμοκρασίες και καθαρή τεχνική.


Η παρούσα ζύμη δεν είναι ζύμη κρουασάν. (στραβά ξεκινήσαμεεεεε......)

Η τεχνική της είναι ιδιαίτερη και δεν περιλαμβάνει την λεγόμενη φυλλοποίηση. Βασίζεται σε συνταγή και εκτέλεση του πολύ γνωστού pastry chef Philip de Pap, o opoíoς βοήθησε κατά πολύ την εξέλιξη της Ελληνικής ζαχαροπλαστικής με την πάροδο των ετών.


Η ζύμη θυμίζει πάρα πολύ γευστικά το κρουασάν βουτύρου και το σκεπτικό μου ήταν να βγει μία ζύμη πολύ εύγευστη, κυρίως εύκολη στην παρασκευή της και με πολλές χρήσεις.


Σίγουρα είχα κατά νου τα παιδιά μου τώρα που ξεκίνησαν τα σχολεία και θα ήθελα πραγματικά να παίρνουν μαζί τους όταν θέλουν, ένα αρτοσκεύασμα που να φέρνει γευστικά στο κρουασάν με γέμιση της αρέσκεια τους η οποία είναι σχεδόν 150 φορές στις 100 πραλίνα φουντουκιού, αλλά και φυστικοβούτυρο και διάφορες μαρμελάδες.

Σίγουρα επίσης θα προτιμούσατε να παίρνουν και να τρώνε ένα τέτοιο "κρουασάν" με ελεγχόμενα από εμένα υλικά παρά ν αγοράζουν ξανά και ξανά ένα έτοιμο.


Φυσικά υπάρχουν και τα μεγάλα "παιδάκια" που τρελαίνονται για μηλόπιτες και θεωρώ πως τα μήλα αλλά και η παρούσα ζύμη κάνουν ένα πολύ καλό πάντρεμα.


Όσοι πιστοί προσέλθετε....

 

200 γρ Αλεύρι Ζαχαροπλαστικής (Δείτε στην εκτέλεση)

250 γρ Βούτυρο αγελαδινό 82% λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου.

150 γρ Νερό σε θερμοκρασία δωματίου

50 γρ Αυγά (1 αυγό)

10 γρ Αλάτι

 

Εκτέλεση: Βάζουμε σ ένα μπολ στον κάδο του μίξερ με τον γάντζο τα 300 γρ αλεύρι, το αυγό, το νερό και τη μαγιά,


Ζυμώνουμε σε αργή ταχύτητα για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και συνεχίζουμε το ζύμωμα.

Εύκολη "ζύμη Κρουασάν" βουτύρου.

Προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια και τα 200 γρ αλεύρι και ζυμώνουμε για άλλα 5 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και μαλακή.

Σημείωση: Αν δεν έχουμε μίξερ μπορούμε να την ζυμώσουμε στο χέρι με την βοήθεια μίας σπάτουλας (χούφτα) γιατί είναι κολλώδες το ζυμάρι στην αρχή.

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας.

Εύκολη "ζύμη Κρουασάν" βουτύρου.

Κόβουμε σε βάρος ανάλογα με το τι θέλουμε να κάνουμε, πλάθουμε σε μπαλάκια και αφήνουμε να ξεκουραστούν για 2η φορά για 30 λεπτά. Αυτό ήταν! Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ότι καλό μας φωτίσει ο Θεός!


Η ζύμη ψήνεται στους 210-220°C μέχρι να ροδίσει καλά.

718 Προβολές

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Επιλεγμένες Συνταγές

Κατηγορίες

bottom of page