top of page

"Μπάουντι" με Φυστικοβούτυρο νηστίσιμο-αλάδωτο

Έγινε ενημέρωση: 30 Σεπ 2022

Η παρούσα συνταγή είναι ένα πείραμα. Ήθελα να δω πως θα συμπεριφέρεται το φυστικοβούτυρο μαζί με την καρύδα της προηγούμενης συνταγής. Το κάναμε μου άρεσε και το δημοσιεύω.


Η ποσότητα του φυστικοβούτυρου είναι τόση όση χρειάζεται ώστε να δώσει χαρακτήρα αλλά χωρίς να αλλοιώνει τη δροσιά της ινδικής καρύδας αλλά και ταυτόχρονα χωρίς να επηρεάζει και το συνοχή του μίγματος. Δεν προχωρήσαμε σε διακοσμήσεις, βουτήματα σε κουβερτούρες κλπ καθώς ήταν πείραμα και θέλαμε να δούμε πως συμπεριφέρεται σαν υλικό μίγματος. Κανείς δεν σας σταματά από το να την πάτε τη συνταγή ένα βήμα παραπέρα.

Παραμένει φυσικά και αυτή η συνταγή, νηστίσιμη και αλάδωτη. Έχει ενδιαφέρον! Δοκιμάστε την!

"Μπάουντι" με Φυστικοβούτυρο

 

Υλικά: 270 γρ Γλυκόζη 85 Brix

100 γρ Νερό

200 γρ Φυστικοβούτυρο 100% καλής ποιότητας.

 

Εκτέλεση: Σε μία κατσαρόλα με βαρύ πάτο προσθέτουμε το το νερό, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τα θέτουμε σε βρασμό.

Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1 λεπτό, μέχρι να απορροφήσει το ινδοκάρυδο το σιρόπι και να γίνει σαν ζύμη.


Το αφαιρούμε από τη φωτιά, το μεταφέρουμε σε κάδο του μίξερ και το ανακατεύουμε με το φτερό μέχρι να παίσει η θερμοκρασία του. Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το αδειάζουμε και πλάθουμε σε μπαλάκια των 20 γραμμαρίων ή σε μακρόστενα μπαστούνια ή σε όποιο σχήμα θέλουμε.

"Μπάουντι" με Φυστικοβούτυρο

Καλή επιτυχία!

 

Συνταγή / Εκτέλεση: Joseph Azzam

Κείμενα / Φωτογραφίες: Κουνταξής Νίκος

 

Παρακαλώ θερμά όποιος επιθυμεί να αναδημοσιεύσει την συνταγή και την εκτέλεσή της με το παρόν κείμενο και φωτογραφίες σε δικό του site ή blog ας μου ζητήσει την άδεια. Σεβαστείτε στο ελάχιστο τον κόπο μας.....

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Επιλεγμένες Συνταγές

Κατηγορίες

bottom of page