top of page

Σιροπιαστά Μαντηλάκια τρίγωνα (Vid)

Έγινε ενημέρωση: 24 Οκτ 2022

Η παρούσα συνταγή δεν διαφέρει ιδιαίτερα από τα τετράγωνα σιροπιαστά μαντηλάκια. Το κόψιμο του φύλου είναι ίδιο, η γέμιση η ίδια. Την γράφω για να ξέρετε κάποιες ιδιαιτερότητες της συνταγής. πχ που πρέπει να βάζουμε τη γέμιση, με πόσο βούτυρο πρέπει να τα περιχύνουμε, πόσο σιρόπι πρέπει να ρίξουμε σε συγκεκριμένο νούμερο τριγώνων κλπ.


Είναι πολύ εύκολη συνταγή, πεντανόστιμα σιροπιαστα μαντηλακια,, χαμηλού κόστους και με τον τρόπο που γίνονται εύκολα και πολύ παραγωγίσιμα.

Μαντηλάκια τρίγωνα

 

Υλικά: 450 γρ Φύλλο Βηρυτού "Κασσάνδρα ΙΚΕ" δηλαδή 14 φύλλα

Γέμιση: 110 γρ Κάσιους ωμό ή Κουκουνάρι ωμό ή αποξηραμένα φρούτα

Διακόσμηση: 200 γρ Φιστίκια Αιγίνης ωμά, τριμμένα

Για το σιρόπι: 430 γρ Ζάχαρη

32°Be (γράδα) 200 γρ Νερό

0,2 γρ Ξινό (Κιτρικό Οξύ) ή χυμό από 1/2 του λεμονιού

 

Εκτέλεση: Αλέθουμε χωρίς να τα κάνουμε σκόνη τα κάσιους και τα λευκά αμύγδαλα. Αν χρησιμοποιήσουμε κουκουνάρι αλέθουμε μόνο το αμύγδαλο και αφήνουμε το κουκουνάρι ως έχει, ολόκληρο. Το αφήνουμε στην άκρη.


Παίρνουμε 14 φύλλα Βηρυτού και με τη βοήθεια ενός χάρακα τα κόβουμε σε κομμάτια διαστάσεων 6 X 6 εκατοστά

Μαντηλάκια τρίγωνα

Σημείωση: Η κάθε τετράγωνη στοίβα των 14 φύλλων και διαστάσεων 6Χ6 cm ζυγίζει 10 γρ


Όπως είναι κομμένα τα κομμάτια τοποθετούμε στο μέσο του καθενός και ελαφρά προς την άκρη του 2 γρ από τη γέμιση κάσιους/αμυγδάλου.

Μαντηλάκια τρίγωνα

Παίρνουμε ένα ένα τα κομμάτια και κλείνουμε σε τρίγωνο.

Τοποθετούμε σε ταψί 28 X 42 εκατοστών.

Μαντηλάκια τρίγωνα

Λιώνουμε το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά όχι πάνω από 37°C και περιχύνουμε απαλά τα τετράγωνα μαντιλάκια

Σημείωση: Στο συγκεκριμένο ταψί χώρεσαν 48 τεμάχια και τα συγκεκριμένα 48 τεμάχια χρειάζονται 260 γρ βουτύρου. Όχι παραπάνω.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C γα 40-50 λεπτά της ώρας (ανάλογα με τον εκάστοτε φούρνο) ή μέχρι να πάρουν ένα μελί χρώμα.


Στο μεσοδιάστημα ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε την ζάχαρη, τη γλυκόζη και το νερό. Ανακατεύουμε μία φορά ώστε να μην καραμελώσει η ζάχαρη που βρίσκεται στον πάτο και αφήνουμε να έρθει σε σημείου βρασμού. Προσθέτουμε το ξινό ή το χυμό από 1/2 λεμόνι και ανεβάζουμε την ένταση της φωτιάς. Μόλις γίνει διάφανο τελείως γραδομετρούμε. Θέλουμε σιρόπι 32 γράδων. Αν δεν έχουμε γραδόμετρο το αφήνουμε να βράσει όχι παραπάνω από 2-3 λεπτά της ώρας από την ώρα που ανεβάζουμε την ένταση της φωτιάς. Θα έχουμε σιρόπι 31-32°Be.


Μόλις βγουν τα μαντιλάκια από το φούρνο στραγγίζουμε τα όποια (αν) βούτυρα υπάρχουν και αμέσως σιροπιάζουμε με 620 γρ, σιρόπι.


(Ζεστό σιρόπι, τα μαντηλάκια ζεστά.)

Μαντηλάκια τρίγωνα

Ρίχνουμε από ελάχιστο ωμό τριμμένο φιστίκι Αιγίνης στα μεσοδιαστήματα και τα αφήνουμε να τραβήξουν το σιρόπι για μια βραδιά.


Δείτε το βίντεο για το πως διακοσμούμε με το τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.

Μαντηλάκια τρίγωνα
Μαντηλάκια τρίγωνα

Καλή επιτυχία!

 

Συνταγή / Εκτέλεση: Joseph Azzam

Κείμενα / Φωτογραφίες: Κουνταξής Νίκος

 

Παρακαλώ θερμά όποιος επιθυμεί να αναδημοσιεύσει την συνταγή και την εκτέλεσή της με το παρόν κείμενο και φωτογραφίες σε δικό του site ή blog ας μου ζητήσει την άδεια. Σεβαστείτε στο ελάχιστο τον κόπο μας.....

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Επιλεγμένες Συνταγές

Κατηγορίες

bottom of page