Τσουρέκια γεμιστά με κρέμα κάστανο

Τα γεμιστά τσουρέκια με κρέμα κάστανο, με πραλίνα φουντουκιού κλπ είναι κάτι παραπάνω από αγαπητά. Η κρέμα κάστανου είναι άριστος συνδυασμός με τ αρώματα του τσουρεκιού.


Εδώ θα δούμε πως μπορούμε να τα κάνουμε γεμιστά, πως να γεμίζουμε τα "κορδόνια" του, αλλά και πως θα τα διπλοκολλήσουμε. ώστε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα "σκάσουν τα τσουρέκια κατά το ψήσιμο. Με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλίζουμε επίσης ότι θα προστατευτεί η κρέμα από τη ζύμη και θα παραμείνει ζουμερή και νόστιμη.


Καλό είναι να μην τα παραγεμίζουμε, καθώς αν έρθει πολύ η γέμιση και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να παραμείνουν ωμά, "ζυμαρένια" τα τσουρέκια εκεί που έχει γέμιση, αλλά ελοχεύει και ο κίνδυνος να "σκάσουν¨κατά το ψήσιμο και να έρθει η κρέμα κάστανου σε άμεση επαφή με την θερμότητα του φούρνου και να καεί. Χρειάζεται μέτρο και όχι υπερβολές


Ας δούμε πως γίνονται.....

Υλικά: 1 δόση για τσουρέκια πχ Τα τσουρέκια του Γ.Αγαπητού

250 γρ Κρέμα Κάστανο

Σημείωση: Καθώς η κρέμα κάστανου έχει διακριτικό άρωμα και γεύση θα ήταν φρόνιμο να παρασκευάσουμε την αγαπημένη μας συνταγή για τσουρέκια με τα μισά μυρωδικά. Το κακουλέ κυρίως η μαστίχα αλλά και το μαχλέπι έχουν δυνατά αρώματα και συνήθως υπερκαλύπτουν το άρωμα και τη γεύση του κάστανου.

Εκτέλεση: Ετοιμάζουμε τη συνταγή μας για τα τσουρέκια και κόβουμε σε κομμάτια.

Πλάθουμε σε κορδόνια.

Παίρνουμε ένα κορδόνι ζύμης και το ανοίγουμε με τον πλάστη σε μακρόστενο χοντρό φύλλο πλάτους περίπου 4-5 εκ.

Με ένα κουτάλι ή ακόμη καλύτερα με μία σακούλα ζαχαροπλαστικής απλώνουμε μία λωρίδα κρέμας κάστανου κατά μήκος του φύλλου που ανοίξαμε. Προσέχουμε να την τοποθετήσουμε στην κάτω άκρη της λωρίδα της ζύμης ώστε να μπορέσουμε να την κλείσουμε ευκολότερα αλλά και ταυτόχρονα να μην πασαλείψουμε την ζύμη με κρέμα και μετά δεν μας κολλήσει καλά.

Η παρακάτω φωτογραφία είναι ένα σωστό παράδειγμα τοποθέτησης της κρέμας.

Η παρακάτω φωτογραφία είναι ένα λάθος παράδειγμα τοποθέτησης της κρέμας.

Παίρνουμε την κάτω άκρη της ζύμης και καλύπτουμε την κρέμα κάστανου, όπως στην παρακάτω φωτογραφία.

Πατάμε με τα δάχτυλά μας την άκρη της ζύμης ελαφρά ώστε να κολλήσει καλά. Παίρνουμε την άλλη άκρη της ζύμης και την φέρνουμε πάνω από το πρώτο κόλλημα.

Με τα δάχτυλά μας "τσιμπάμε" την άκρη με την υπόλοιπη ζύμη ώστε να έχουμε ένα δεύτερο κόλλημα.

Κυλάμε ελαφρά στον πάγκο ώστε να σχηματιστεί πάλι ένα κυλινδρικό κορδόνι χωρίς να πιέζουμε και ξεχειλίσει ή "σκάσει" η γέμιση.


Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα κορδόνια και πλάθουμε σε τσουρέκια,

Συνεχίζουμε κανονικά την εκτέλεση της συνταγής μας για τα τσουρέκια και απολαμβάνουμε τα γεμιστά μας τσουρέκια με Κρέμα Κάστανο!

Καλή επιτυχία!


635 προβολές
Επιλεγμένες Συνταγές
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας:

  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • Google+ - Black Circle