top of page

Σουφλέ σοκολάτας με ρούμι και σάλτσα σοκολάτας

Έγινε ενημέρωση: 16 Ιουν 2022


Σουφλέ σοκολάτας με ρούμι και σάλτσα σοκολάτας

Σε κάθε κάθε μπουκιά ξεχειλίζει πλούσια σοκολάτα! Ίσως ένα από τα καλύτερα σουφλέ σοκολάτας

 

Υλικά:

(για 6 άτομα)

Για τα σουφλέ: 120 γρ Σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ 3011

2 κ.σ. Ρούμι

2 κ.σ. Κρέμα γάλακτος 35%

4 Αυγά

2 Ασπράδια αυγών

Λίγο λιωμένο βούτυρο αγελαδινό

Λίγη ζάχαρη άχνη (για πασπάλισμα)

Για τη σος σοκολάτας: 80 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ 3011

2 κ.σ. Κρέμα γάλακτος 35%

Για το γαρνίρισμα: 275 ml Κρέμα γάλατος

Λίγη ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Προετοιμασία: Φροντίστε να διαθέτετε ένα ρηχό ταψί και 6 ατομικά πυρέξ φορμάκια για σουφλέ (διάμετρος βάσης 6-7 εκατοστά). Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.

 

Εκτέλεση: Τοποθετείτε το ταψί στο φούρνο για να προθερμαθεί. Λιώνετε την κουβερτούρα και το ρούμι σε μπεν μαρί και προσθέτετε ανακατεύοντας ελαφρά την κρέμα γάλακτος. Αφού μαλακώσει η σοκολάτα (χρειάζονται έξι λεπτά περίπου), την αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει η επιφάνειά της απαλή και στιλπνή.

Αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς. Εντωμεταξύ, βουτυρώνετε επιμελώς τα ατομικά φορμάκια του σουφλέ και πασπαλίζετε το εσωτερικό τους με άχνη ζάχαρη - αναποδογυρίστε για να πέσει η επιπλέον ζάχαρη.

Σε ένα μικρό μπολ χτυπάτε με το σύρμα (όχι μίξερ) τους κρόκους αβγών και ενσωματώνετε με το μίγμα σοκολάτας. Κατόπιν, σε ένα άλλο μεγαλύτερο μπολ χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα (προσθέτοντας μια ιδέα αλάτι).

Με το μεταλλικό σύρμα ενσωματώνετε το 1/4 της μαρέγκας στο χλιαρό ακόμα μίγμα σοκολάτας, με σκοπό να «αραιώσει», και κατόπιν προσθέτετε την υπόλοιπη μαρέγκα, ανακατεύοντας ανελλιπώς. Αδειάζεται το μίγμα στα φορμάκια και ψήνετε πάνω στο ταψί για 10 λεπτά, ή μέχρι τα σουφλέ να γίνουν ανάλαφρα και αφράτα στο άγγιγμα. Εντωμεταξύ, για τη σος σοκολάτας, κόβετε σε κομμάτια την κουβερτούρα ΙΟΝ και ζεσταίνετε σε μπεν μαρί, προσθέτοντας αργά την κρέμα γάλακτος. Μετά από 6 λεπτά περίπου αποσύρετε και ανακατεύετε.

Τοποθετείτε τη σος σε θερμός, για να διατηρηθεί ζεστή. Τα σουφλέ σερβίρονται ζεστά μαζί με το φορμάκι τους, κατευθείαν από το φούρνο και πασπαλισμένα με άχνη ζάχαρη. Κάνετε μια τομή στην επιφάνειά τους με ένα κουταλάκι και χύνετε μέσα λίγη κρέμα γάλακτος και τη ζεστή σος σοκολάτας.


Καλή επιτυχία!

410 Προβολές

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Επιλεγμένες Συνταγές

Κατηγορίες

bottom of page