top of page

Paris Brest με mousseline πραλίνας φουντουκιού και σοκολατένια κρούστα

Έγινε ενημέρωση: 11 Σεπ 2022


Paris Brest με mousseline πραλίνας φουντουκιού και σοκολατένια κρούστα
Paris Brest με mousseline πραλίνας φουντουκιού και σοκολατένια κρούστα

Ζουμερή και αφράτη ζύμη choux, απαλή σαν βελούδο mousseline πραλίνας φουντουκιού, τραγανά καραμελωμένα φουντούκια και σοκολατένια κρούστα. Τι να ζητήσει κανείς εκτός από ακόμη ένα ίδιο! ​Το Paris-Brest είναι ένα γαλλικό επιδόρπιο, φτιαγμένο από κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση πραλίνας. Η στρογγυλή ζύμη, με τη μορφή ενός τροχού, δημιουργήθηκε το 1910 από τον Louis Durand , τον πατέρα του Maisons-Laffitte , κατόπιν αιτήματος του Pierre Giffard , για τον εορτασμό της πορείας ποδηλάτων Paris-Brest-Paris που ξεκίνησε το 1891. Το κυκλικό σχήμα του είναι αντιπροσωπευτικό ενός τροχού.

 

Υλικά για 6 άτομα Ζύμη Choux: 100 γρ Αυγά

55 γρ Αλεύρι ζαχαροπλαστικής (κοσκινισμένο)

50 γρ Γάλα πλήρες

50 γρ Νερό

1 γρ Αλάτι



Κρέμα Mousseline: 400 γρ Γάλα πλήρες

100 γρ Βούτυρο αγελαδινό (σε θερμοκρασία χώρου)

80 γρ Nucrema ΙΟΝ ή άλλη πραλίνα της αρεσκείας σας

80 γρ Αυγά


Σοκολατένια Κρούστα: 35 γρ Αλεύρι ζαχαροπλαστικής


Διακόσμηση: 200 γρ Καραμελωμένα φουντούκια


Έξτρα υλικά: Χαρτί ψησίματος


Για το πως να κάνετε καραμελωμένα φουντούκια δείτε εδώ. Ο τρόπος παρασκευής τους είναι ίδιος με τα καραμελωμένα αμύγδαλα.

 

Εκτέλεση: Για τη ζύμη βάλτε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα αβγά και φέρτε σε σημείο βρασμού.


Εκτός φωτιάς προσθέστε το αλεύρι, επαναφέρετε στη φωτιά και ανακατέψτε με μια σπάτουλα για 1 λεπτό.

Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα και χτυπώντας προσθέτουμε τ αυγά ένα ένα, προσέχοντας να έχει ενσωματωθεί το προηγούμενο, πριν προχωρήσουμε στο επόμενο.

Με σακούλα ζαχαροπλαστικής (κορνέ Νο 10), κάντε πάνω σε χαρτί ψησίματος μία "ρόδα".


Για τη σοκολατένια κρούστα, ανακατέψτε όλα τα υλικά και τοποθετήστε το μίγμα πάνω στο chou. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 25 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως σε σχάρα.


Για τη mousseline σοκολάτας ζεστάνετε το γάλα και τη ζάχαρη. Σε ένα μπολ τοποθετήστε τα αβγά και το κορν φλάουερ. Πάρτε λίγο από το χλιαρό γάλα και ανακατέψτε με το μίγμα των αβγών.

Μόλις βράσει αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε το μίγμα με τα αβγά ανακατεύοντας πολύ γρήγορα με ένα σύρμα χειρός. Φέρτε πάλι σε σημείο βρασμού, προσθέστε τη κουβερτούρα και ανακατέψτε ελαφρά για να λιώσει. Προσθέστε τη Nucrema και το βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήστε το μίγμα στο ψυγείο καλύπτοντάς το με διαφανή μεμβράνη, να κρυώσει.


Σύνθεση: Κόψτε στη μέση το Paris Brest και με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής γεμίστε με κρέμα. Πασπαλίστε πάνω από την κρέμα τα καραμελωμένα φουντούκια. Σκεπάστε με το υπόλοιπο μισό choux. Διακοσμήστε με ζάχαρη άχνη.


Καλή επιτυχία!

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Επιλεγμένες Συνταγές

Κατηγορίες

bottom of page