top of page

Trifle Σοκολάτας

Έγινε ενημέρωση: 17 Σεπ 2022


Trifle Σοκολάτας
Trifle Σοκολάτας

Σοκολάτα εδώ, σοκολάτα εκεί, σοκολάτα να σου πάρει τον εγκέφαλο και να μην θες να ξαναζητήσεις για τον υπόλοιπο μήνα!


Όσο πιο σοκολατένιο γίνεται με παντεσπάνι σοκολάτας 72% και αμυγδάλου, trifle σοκολάτας, γλάσο σοκολάτας, και σιρόπια κακάο για να μην μείνει κανείς παραπονεμένος.

 

Υλικά για 8 άτομα (ταψάκι διαμέτρου 20 cm)


Παντεσπάνι σοκολάτας: 120 γρ Αυγά

Trifle σοκολάτας: 300 γρ Κουβερτούρα ΙΟΝ 7000 (72%)

300 γρ Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Γλάσο Σοκολάτας: 130 γρ Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

50 γρ Νερό

 

Εκτέλεση: Για το παντεσπάνι σοκολάτας, χτυπήστε τα αβγά με τη ζάχαρη στο μίξερ για περίπου 6' (να φουσκώσει το μίγμα).


Λιώστε τη σοκολάτα ΙΟΝ μαζί με το βούτυρο. Αποσύρετε από το μίξερ, προσθέστε το μίγμα σοκολάτας-βουτύρου και ανακατέψτε απαλά με μία μαρίζ να ενσωματωθούν. Τέλος προσθέστε την πούδρα αμυγδάλου και ανακατέψτε επίσης απαλά.


Τοποθετήστε το μίγμα στο ταψάκι 20 cm στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ψήστε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C.


Για το σιρόπι, βάλτε το νερό με τη ζάχαρη να πάρουν μια βράση. Προσθέστε το κακάο και ανακατέψτε να πάρει άλλη μια βράση.


Για το trifle σοκολάτας λιώστε τη σοκολάτα ΙΟΝ σε μπεν μαρί και αφήστε να πέσει η θερμοκρασία της. Χτυπήστε ελαφρά την κρέμα γάλακτος. Με μια σπάτουλα προσθέστε την κρέμα γάλακτος στη σοκολάτα ανακατέψτε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.


Για το γλάσο σοκολάτας φέρτε σε σημείο βρασμού την κρέμα και τοποθετήστε της πάνω στην κουβερτούρα 3011. Ανακατέψτε απαλά χωρίς να ενσωματώσετε αέρα.


Σύνθεση: Κόψτε το παντεσπάνι σε πάχος — 2 cm και σιροπιάστε το. Απλώστε την κρέμα έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια λεία επιφάνεια. Αφήστε το trifle στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει. Επικαλύψτε με το γλάσο σοκολάτας.


Καλή επιτυχία!

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Επιλεγμένες Συνταγές

Κατηγορίες

bottom of page