top of page

Cupcakes τριπλή σοκολάτας

Έγινε ενημέρωση: 28 Σεπ 2022


Cupcakes τριπλή σοκολάτας
Cupcakes τριπλή σοκολάτας

Cupcakes τριπλή σοκολάτας! Δεν ακούγεται άσχημο! Σοκολάτα γάλακτος, κουβερτούρα υγεία 58% και κουβερτούρα bitter 72%. Εεε να...λίγο κακάο εδώ και λίγες ακόμη σταγόνες ή τρούφα σοκολάτα και η λέξη "σοκο..." έχει πιάσει τον υπερθετικό της βαθμό! Εξαιρετικά και πεντανόστιμα!

 

Υλικά για 8 τμχ των 60 g έκαστο


Chocolate Cupcake: 80 γρ Ηλιέλαιο

60 γρ Αυγά

40 γρ Μέλι θυμαρίσιο 30 γρ Καστανή ζάχαρη

Ganache Σοκολάτας: 50 γρ Κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ

40 γρ Κρέμα γάλακτος 35%

Σοκολατένιο Topping: 120 γρ Άχνη ζάχαρη (κοσκινισμένη) ή γλάσο βανίλιας

Διακόσμηση: 100 γρ Σταγόνες σοκολάτας της αρεσκείας σας

100 γρ Τρούφα σοκολάτα ΙΟΝ ή άλλη της αρεσκείας μας.

Σημείωση: Συστήνεται να χρησιμοποιήσουμε γλάσο βανίλιας καθώς είναι κατά πολύ πιο λεπτόκοκκο σε σχέση με την άχνη ζάχαρη, με αποτέλεσμα να έχουμε ένα πιο λείο topping, όπως επίσης και θα είναι και πιο ισορροπημένο σε γλυκύτητα καθώς επίσης, είναι πιο άγλυκο σε σχέση με την άχνη ζάχαρη.

 

Εκτέλεση: Για το cupcake, χτυπήστε για τουλάχιστον 6 λεπτά στο μίξερ με το σύρμα σε γρήγορη ταχύτητα τη μαύρη ζάχαρη, το μέλι, τα αβγά και τη βανίλια. Χαμηλώστε ταχύτητα και προσθέστε το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα.

Τέλος προσθέστε το ηλιέλαιο και ανακατέψτε Σερβίρετε στα ειδικά φορμάκια, μοιράζοντας και τοποθετώντας από λίγες από τις σταγόνες κουβερτούρας και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 8 λεπτά.

Για τη ganache σοκολάτας βράστε την κρέμα γάλακτος, περιχύστε την στις σοκολάτες. Αφήστε ένα λεπτό να λιώσουν οι σοκολάτες και ανακατέψτε. Αφήστε το μίγμα να κρυώσει για 10 λεπτά στο ψυγείο.


Με μια σύριγγα τοποθετήστε τη ganache σοκολάτας μέσα στο cupcake.


Για το σοκολατένιο topping χτυπήστε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη άχνη και το κακάο ΙΟΝ. Με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλό κορνέ τοποθετήστε το topping στα cupcakes. Γαρνίρετε με σταγόνες κουβερτούρας ή με τρούφα σοκολάτας.


Καλή επιτυχία!

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Επιλεγμένες Συνταγές

Κατηγορίες

bottom of page