top of page

Μπακλαβαδάκια «Τα χείλη της Γόησσας» με σφολιάτα (Dilber Dudağı)

Έγινε ενημέρωση: 15 Αυγ 2022


Μπακλαβαδάκια «Τα χείλη της γόησσας» με σφολιάτα
 

Υλικά: 1000 γρ Σφολιατάκια στρόγγυλα "Κασσάνδρα" ή σφολιάτα φύλλο ή σφολιάτα πλάκα

500 γρ Διάφοροι ξηροί καρποί ωμοί αλεσμένοι (πχ Αμύγδαλα, Καρύδια, Φιστίκι Αιγίνης, Κάσιους, Φουντούκια, Κουκουνάρι)

2 Κρόκοι αυγών

Για το σιρόπι: 1250 γρ Ζάχαρη

550 γρ Νερό

200 γρ Γλυκόζη

1/2 Λεμόνι

1/2 Πορτοκάλι

1 Βανίλια

Extra: 3 Φύλλα χαρτί ψησίματος

 

Εκτέλεση: Ξεπαγώνουμε τα στρόγγυλα σφολιατάκια. Ετοιμάζουμε το σιρόπι.Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά ζάχαρη, νερό, γλυκόζη, το μισό πορτοκάλι, το μισό λεμόνι, το κομματάκι μοσχοκάρυδου και τα φέρνουμε σε σημείο βρασμού. Μετά από 5 λεπτά το σβήνουμε και προσθέτουμε τη βανίλια. Το αφήνουμε αν κρυώσει.


Παίρνουμε ένα στρόγγυλο σφολιατάκι και βάζουμε στη μισή επιφάνεια του ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς και τα διπλώνουμε στα δύο αφήνοντάς τα ελάχιστα ανοιχτά στην άκρη. Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Χτυπάμε τους κρόκους με λίγο νερό και ελάχιστο αλάτι και αλείφουμε το καθένα ξεχωριστά.


Προθερμαίνουμε το φούρνο με αντιστάσεις πάνω-κάτω και ψήνουμε στους 210°C για 20-30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να φουσκώσουν. Μόλις βγάλουμε τα μπακλαβαδάκια από το φούρνο, ρίχνουμε σιγά σιγά το κρύο σιρόπι.


Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο ωμό ξηρό καρπό που έχουμε χρησιμοποιήσει και στην γέμιση και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως να τραβήξουν το σιρόπι..


Σημείωση: Πολλά, αν όχι όλα, τ ανατολίτικα σιροπιαστά είναι τα λεγόμενα "στεγνά" Δεν έχουν πολύ σιρόπι για να μη λιγώνουν. Αν θέλουμε να τα φέρουμε στα Ελληνικά μέτρα τότε κάνουμε μεγαλύτερη ποσότητα σιροπιού. πχ της δοσολογίας της συνταγής επί 1,5 φορά.

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Επιλεγμένες Συνταγές

Κατηγορίες

bottom of page