top of page

ΑΦΡΑΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ ΧΩΡΙΣ ΑΛΕΥΡΙ ΜΕ ΓΛΑΣΟ

Έγινε ενημέρωση: 13 Σεπ 2023


ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ ΧΩΡΙΣ ΑΛΕΥΡΙ
ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ ΧΩΡΙΣ ΑΛΕΥΡΙ

Αυτό το ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ ΧΩΡΙΣ ΑΛΕΥΡΙ, είναι πλούσιο, πλούσιο, ΠΛΟΥΣΙΟ! Ένα παχύ γλάσο ganache σοκολάτας γάλακτος, υπάρχει από πάνω, για να ολοκληρώσουμε το έγκλημα.


Είστε έτοιμοι για αυτό το σοκολατενιο κεικ χωρις αλευρι ; Είναι 100% σοκολατένιο και αξίζει κάθε μπουκιά. Αν είστε λάτρης της σοκολάτας, πρόκειται να ερωτευτείτε αυτό το πλούσιο κέικ σοκολάτας μετά από μια μπουκιά. Είναι τόσο πλούσιο που πιθανότατα χρειάζεστε μόνο μια μπουκιά ή δύο, αλλά είναι ΤΟΣΟ καλό που θα καταλήξετε να φάτε ολόκληρο το κομμάτι…και ίσως θέλετε ακόμη και ένα άλλο κομμάτι, αν είστε σαν εμένα.


Και το καλύτερο μέρος; Είναι ΤΟΣΟ εύκολο να γίνει. Είναι ένα κέικ μιας στρώσης που ολοκληρώνεται με μεταξένια γκανάζ σοκολάτας. Έτσι δεν υπάρχουν φασαριόζικες στρώσεις, δεν χρειάζεστε ειδικά εργαλεία για κέικ και η διακόσμηση είναι πολύ minimal.


Αυτό το κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι είναι χωρίς γλουτένη; ΝΑΙ, δεν υπάρχει αλεύρι στη συνταγή. Και μην αφήσετε καμία παρασκευή χωρίς γλουτένη να σας τρομάξει, αν συνήθως δεν κάνετε χωρίς γλουτένη.


Αυτό το κέικ είναι πυκνό, γευστικό, σοκολατένιο και θειικό! Είναι το τέλειο επιδόρπιο για κάθε περίσταση-γενέθλια, ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, Πάσχα, για οποιαδήποτε γιορτή ή οποιαδήποτε μέρα!


Όποτε λαχταράτε σαν τρελοί τη σοκολάτα, φτιάξτε αυτό το σοκολατενιο κεικ χωρις αλευρι. Θα σας καταπλήξει! Φτιάξτε το και θα ερωτευτείτε κι εσείς!

 

Υλικά: (για 6 μερίδες)


Γαρνίρισμα:

Συμβουλές από τους ζαχαροπλάστες μας:


  • Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την καλύτερη σοκολάτα για τη συνταγή, ώστε να έχετε την καλύτερη γεύση σοκολάτας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σταγόνες σοκολάτας ή ψιλοκομμένη σοκολάτα.

  • Χρησιμοποιούμε κλασική σοκολάτα υγείας 58% κακάο. Αν σας αρέσει η πιο μαύρη σοκολάτα 70,5% η 72% κακάο, θα λειτουργούσε επίσης καλά, ελαττώνοντας την ποσότητα από 150 γρ σε 120 γρ.

  • Δεν χρειάζεται μπέικιν πάουντερ. Ο αέρας στα χτυπημένα ασπράδια θα δώσει τον απαιτούμενο αέρα.

  • Αν θέλετε, γαρνίρετε το κέικ με 1/4 φλιτζάνι αμύγδαλα κομμένα σε φέτες, ψημένα σε φούρνο στους 160°C μέχρι να ροδίσουν, περίπου 10 λεπτά.

  • Για την καθαρότερη κοπή, χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι βουτηγμένο σε ζεστό νερό και σκουπισμένο. Επαναλάβετε βουτώντας το μαχαίρι σε ζεστό νερό και σκουπίστε το για κάθε φορά.

  • Μην παραψήσετε το σοκολατενιο κεικ χωρις αλευρι. Θέλεις να είναι λίγο υγρό. Γίνεται όταν το κέντρο δείχνει 95°C με ένα θερμόμετρο άμεσης ανάγνωσης.

  • Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν προσθέσετε το γλάσο ganache σοκολάτας.

  • Αφού γλασαριστεί το σοκολατενιο κεικ χωρις αλευρι, αφήστε το γλάσο να σταθεροποιηθεί πριν το κόψετε. Μας αρέσει να το βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες για να σταθεροποιηθεί το γλάσο.

  • Σερβίρετε το σοκολατενιο κεικ χωρις αλευρι με πασπαλισμένη ζάχαρη άχνη ή σκόνη κακάο και φρέσκα όξινα φρούτα. Μας αρέσει επίσης να σερβίρουμε με σαντιγί ή παγωτό στο πλάι ισορροπώντας το πλούσιο κέικ σοκολάτας.

 

Εκτέλεση:

  1. Βουτυρώνουμε μια φόρμα, 23 εκ. διάμετρο, με βούτυρο και καλύπτετε τον πάτο του με χαρτί ψησίματος. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150°C.

  2. Αναμιγνύετε τη ζάχαρη (καστανή με το βούτυρο σε ένα μπολ. Χτυπάτε και προσθέτετε στο μίγμα τους κρόκους των αυγών, έναν τη φορά.

  3. Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και ανακατεύετε με το μίγμα των αυγών και προσθέτετε την πούδρα αμυγδάλου. Συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να δημιουργηθεί ένα απαλό, αφράτο μίγμα.

  4. Κατόπιν, χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών με τα 30 γρ λευκής ζάχαρης, σε μαρέγκα. Προσεκτικά και αργά, ενώνετε τη μαρέγκα με το σοκολατένιο μίγμα. Φροντίστε να μην ανακατέψετε πολύ απότομα, έτσι ώστε να διασφαλίσετε ότι το μίγμα θα διατηρήσει τον όγκο του.

  5. Ρίχνετε το μίγμα στο ταψάκι και ψήνετε το κέικ για 50 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει εντελώς πριν το βγάλετε το κέικ από τη φόρμα.

  6. Ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα την κρέμα γάλακτος και την σοκολάτα γάλακτος. Αποσύρουμε από την φωτιά. Ανακατεύουμε καλά χωρίς να προσθέσουμε αέρα. Περιχύνουμε το κέικ και αφήνουμε να κρυώσει, να σταθεροποιηθεί.

  7. Σερβίρεται ωραιότατα το σοκολατενιο κεικ χωρις αλευρι, με ελαφριά σαντιγί βανίλιας. Χτυπήστε 200 γρ κρέμας γάλακτος με δύο κουταλιές ζάχαρη μέχρι να «δέσει» το μίγμα, και προσθέστε λίγες σταγόνες άρωμα βανίλιας.


Τρόπος αποθήκευσης


Μπορείτε να φυλάξετε το σοκολατενιο κεικ χωρις αλευρι στο ψυγείο για έως και 4 ημέρες. Εάν βάλατε στο κέικ φρέσκα φρούτα, αφαιρέστε τα για να μην μουσκέψει το κέικ. Μπορείτε επίσης να καταψύξετε το κέικ για έως και 3 μήνες.

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Επιλεγμένες Συνταγές

Κατηγορίες

bottom of page