top of page

Η σχετικά πρόσφατη μου ενασχόληση με το φυσικό προζύμι με οδήγησε σε διάφορα μέρη προς αναζήτηση πληροφοριών.

 

Παρατήρησα ότι εκτός από πολλά αγγλόφωνα sites, blogs, ομάδες, forums κλπ δεν υπάρχει κάτι σχετικά οργανωμένο που να δίνει πληροφορίες στα Ελληνικά.

Με μεγάλη μου χαρά βρήκα φέτος στο Facebook την ομάδα "Το Φυσικό Προζύμι".με διαχειριστές τους Σπυρίδωνα Δημόπουλο, Μαρίνα Μαυρομάτη και Βαγγελιώ Κασσαπάκη, με πάνω από 1500 μέλη.

Ενεργή ομάδα με πολλές και ωραίες αναρτήσεις και συζητήσεις. Το κακό με τις ομάδες είναι ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεις πληροφορίες. Πρέπει να πας πίσω στις αναρτήσεις, να χωθείς μέσα στα σχόλια και βασικά να τύχει να βρεις αυτό που ψάχνεις.

Έτσι σκέφτηκα να παραχωρήσω χώρο από το εδώ site και να στηθεί ένα blog

Παραχώρησα τον διαδικτυακό χώρο και το bandwidth, το blog στήθηκε, προσκαλέστηκαν άτομα και έγιναν μέλη του και παράλληλα στο μεσοδιάστημα "ανέβηκαν" ορισμένα κατά την γνώμη ενδιαφέροντα θέματα. Για λόγους ασφάλειας το blog δεν ήταν ορατό στο web, παρά μόνο στα μέλη του.

Η όλη ιδέα ήταν και είναι να μην δημιουργηθεί ένα στατικό site, αλλά ένα δυναμικό όπου τα μέλη του θα μπορούν ν ανεβάζουν τις δικές τους συνταγές, να κάνουν τις ερωτήσεις τους, να δίνουν τις απαντήσεις και με λίγα λόγια να υπάρχει η τεχνική πλατφόρμα όπου το όλο εγχείρημα θα προχωρά και θ αναπτύσσεται από όλα τα μέλη και όχι από έναν άνθρωπο.

Το υπόλοιπο χρονικό διάστημα προσπάθησα με όσα μέσα και γνώσεις έχω, να βελτιωθεί το αισθητικό μέρος γενικότερα, να βελτιωθεί το blog, καθώς επίσης να υπάρχει διαχείριση του εκάστοτε λογαριασμού των μελών μας, να προστεθεί ένα φόρουμ για ανταλλαγές απόψεων, ερωτήσεων, κάποιες συχνές ερωτήσεις/απαντήσεις Q&A και άλλα τεχνικά θέματα που νομίζω δεν ενδιαφέρουν κανέναν, μα πάνω απ’ όλα να διασφαλίσω την γενικότερη ασφάλεια του site, που επίσης δεν νομίζω να ενδιαφέρει κανένα, αλλά ενδιαφέρει εμένα!

Σε όλη αυτή την προσπάθεια ένθερμη υποστηρίκτρια της προσπάθειας με "σπατάλη" χρόνου αναβιβάζοντας συνταγές/φωτογραφίες κλπ ήταν και είναι η καλή φίλη Βίκυ Δράκου! Δεν έχω λόγια....

Αυτή την στιγμή η ομάδα του blog απαρτίζεται από περί τα 70 μέλη και φυσικά απευθύνεται σε όλους, εντός και εκτός ομάδας.

Μεταξύ των μελών έχουμε την χαρά να είναι μαζί μας ο κ. Karl De Smedt ο οποίος είναι ο επικεφαλής της τράπεζας φυσικών προζυμιών, της Puratos, την Βαγγελιώ Κασσαπάκη από το βραβευμένο blog της cretangastronomy.gr, τον μερακλή Κώστα Σιόζο του prozymi.blogspot.gr και πολλούς άλλους ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες, με ένα κοινό. 

 

Αγαπάμε ανιδιοτελώς το φυσικό προζύμι και τις χάρες του!

Ευσεβής πόθος είναι ν αποτελέσει ένα χώρο ανταλλαγής εμπειριών,μία Ελληνική κοινότητα, πάνω στα αρτοσκευάσματα αλλά και στα γλυκά, που σαν κοινό παρονομαστή έχουν μόνο το φυσικό προζύμι η καλύτερα τα προϊόντα ζύμωσης.

Υστερεί η ελληνόφωνη κοινότητα των εραστών του φυσικού προζυμιού σε πηγές γραμμένες στα Ελληνικά και όσο δύσκολο είναι το "ταξίδι" με αυτό, τόσο ποιο δύσκολη γίνεται η αναζήτηση πληροφοριών γραμμένη στην γλώσσα μας.

Σε αυτό το σημείο συνάντησης που φτιάξαμε, ευελπιστούμε να κάνουμε το ταξίδι αυτό ευκολότερο και αποτελεσματικότερο.

Το αγαπώ αυτό το ταξίδι και γνωρίζω πως υπάρχουν πολλοί συνοδοιπόροι με κοινή γλώσσα.

Ας μοιραστούμε εμπειρίες, γνώσεις και "μαθήματα" και ας μάθουμε από τις επιτυχίες αλλά και τις αποτυχίες μας

επικοινωνια κουνταξης νικος κουνταξής

Κουνταξής Νίκος

Το blog και η ιστορία του

Φυσικό Προζύμι
bottom of page