top of page

Κέικ σοκολάτας με μπισκότα Amaretto

Έγινε ενημέρωση: 11 Σεπ 2022


Κέικ σοκολάτας με μπισκότα Amaretto

Ο συνδυασμός της σοκολάτας υγείας, του κακάο και του πικραμύγδαλου είναι μαγικός. Εδώ θα κάνουμε ένα πολύ δροσιστικό κέικ μπισκότου με τόνους Μπράντι και μηλίτη σε ένα συνδυασμό που αξίζει μιας δοκιμής.

 

Υλικά για (για 8 άτομα): 350 γρ Μπισκότα Αμαρέτο

425 ml Παχύρρευστη κρέμα γάλακτος

4 κ.σ. Μπράντι

3 κ.σ. Μηλίτη

 

Εκτέλεση: Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Αφήνετε να κρυώσει αλλά να είναι ρευστή. Την τοποθετείτε στην παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και ενσωματώνουμε απαλά.

Κατόπιν, τοποθετείτε το μπράντι και το μηλίτη σε ρηχό πιάτο. Μουσκεύετε τα μπισκότα ένα ένα μέσα στο λικέρ, μετά τα βουτάτε στην κρέμα σοκολάτα και κατόπιν τα στρώνετε στη βάση της φόρμας του κέικ. Μετά την πρώτη στρώση μπισκότων, τοποθετείτε μια στρώση κρέμας και επαναλαμβάνετε με στρώση μπισκότων. Όταν τελειώσετε τη διαδικασία θα έχετε 4 στρώσεις μπισκότων και κρέμας

Τοποθετείτε σαν... καπάκι ένα αναποδογυρισμένο πιάτο πάνω από την τελευταία στρώση, προσέχοντας να ταιριάζει απόλυτα στο μέγεθος της φόρμας. Πάνω από το πιάτο τοποθετείτε ένα βαρύ αντικείμενο (1 κιλό περίπου) και αφήνετε στο ψυγείο για όλο το βράδυ

Για να ξεφορμάρετε το γλυκό: Βυθίζετε τη φόρμα του κέικ σε ένα σκεύος με ζεστό νερό για 3 δευτερόλεπτα. Αναποδογυρίζετε και ξεφορμάρετε με προσοχή σε ρηχή πιατέλα.

Ξανατοποθετείτε για λίγο στο ψυγείο, προκειμένου να σκληρύνει η σοκολατένια επιφάνεια. Τελευταία «μαγική» κίνηση, πριν κόψετε το γλυκό και σερβίρετε... πασπαλίζετε όλη την επιφάνεια με σκόνη κακάο ή λειώνεται σοκολάτα γάλακτος και επικαλύπτεται.


Καλή επιτυχία!

830 Προβολές

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Επιλεγμένες Συνταγές

Κατηγορίες

bottom of page