top of page

Κέικ σοκολάτας Vegan με Ganache φυστικοβούτυρου

Έγινε ενημέρωση: 30 Σεπ 2022


Κέικ σοκολάτας Vegan με Ganache φυστικοβούτυρου
Κέικ σοκολάτας Vegan με Ganache φυστικοβούτυρου

Κάποιες φορές με απλά υλικά, μη ζωικά, καταφέρνουμε αν έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα και αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.


Είτε για θρησκευτικούς είτε για διατροφικούς λόγους αυτό το κέικ καλύπτει τις όποιες ανάγκες μας.


Ένα γευστικότατο κέικ κακάο με συνοδεία μιας γευστικότατης γκανάζ σοκολάτας και φυστικοβούτυρου που έρχεται να συμπληρώσει όποια κενά υπάρχουν και σε υφή και σε γεύση.

 

310 γρ Νερό

140 γρ Σπορέλαιο

10 γρ Σόδα

20 γρ Ξύδι κατά προτίμηση λευκό ή μηλόξυδο

4 γρ Αλάτι


Για την Ganache: 120 γρ Γάλα αμυγδάλου

35 γρ Μέλι

6 Σταγόνες άρωμα Βανίλιας


 

Εκτέλεση: Ρίχνετε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη λεκάνη και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός για μερικά λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα συμπαγές σοκολατένιο μίγμα. Αδειάστε σε στρόγγυλη φόρμα 25 cm λαδωμένη και πασπαλισμένη με κακάο.


Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου για μισή ώρα. Όσο ψήνεται το κέικ ετοιμάστε την Ganache.


Ζεσταίνουμε το μη γαλακτοκομικό γάλα με ζάχαρη ή το μέλι σε ένα σκεύος σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ζεσταθεί. Ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τη κουβερτούρα, ανακατέψτε μία φορά και αφαιρέστε τη. Συνεχίστε να ανακατεύετε έως ότου η σοκολάτα λιώσει και λεία.

Προσθέστε βανίλια και το φυστικοβούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λειάνουμε Ψύξτε στο ψυγείο για 20 έως 30 λεπτά για να παχύνετε στην επιθυμητή συνοχή.

Όταν ψηθεί το κέικ αφαιρέστε το από το φούρνο. Αφήστε το να κρυώσει καλά και κόψτε το σε δύο ίσα μέρη, οριζόντια

Ρίξτε λίγη από την ganache στο κάτω μέρος του κέικ. Απλώστε με μια σπάτουλα για να το κάνετε ισοπαχές. εξομαλύνετε εάν χρειάζεται. Βάλτε από πάνω το υπόλοιπο μισό κέικ και απλώστε την υπόλοιπη Ganache. Αφήστε στο ψυγείο για 15 έως 20 λεπτά να σταθεροποιηθεί καλά.

Καλή επιτυχία!

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Επιλεγμένες Συνταγές

Κατηγορίες

bottom of page