top of page

Σιροπι σοκολατας

Έγινε ενημέρωση: 20 Ιουν 2022

Οι ... συστάσεις ειναι περιττές για το σιροπι σοκολατας ! Σκουρόχρωμο και λαχταριστό, διακοσμεί και προσθέτει μια νότα λιχούδικη όπου προστίθεται! Το σιρόπι μπορεί να περιέχει μια σχετικά μικρή ποσότητα (αναλογικά) κακάο, αλλά είναι τόσο όσο χρειάζεται για να γίνει σούπερ σοκολατένιο, χωρίς να πικρίζει.


Αξίζει τον κόπο να το φτιάξετε μόνοι σας, καθώς είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή του και θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε ένα σιρόπι σοκολάτας χωρίς συντηρητικά και μια ατελείωτη σειρά από Ε .... Χρησιμοποιήστε το σε τούρτες, παγωτά, κρέμες όπως επίσης και μπορεί να συνδυαστεί με αλεσμένους ξηρούς καρπούς.


Ας πάμε να δούμε πως παρασκευάζεται.

Σιρόπι σοκολάτας

Αναδημοσιεύεται κατόπιν άδειας από το Il Laboratorio di Marina της κας. Μαρίνας Μαυρομάτη και αποτελεί κομμάτι της συνταγής για το Αρμενοβίλ. Στο παρόν υπάρχουν τροποποιήσεις της αρχικής συνταγής, που μπορείτε να βρείτε κάνοντας κλικ στην φωτογραφία.

 

Υλικά : 250 γρ Νερό

 

Εκτέλεση: Σ ένα κατσαρολάκι προσθέστε το νερό και τη ζάχαρη.

Σιρόπι σοκολάτας

Συνεχίστε προσθέτοντας το κακάο

Σιρόπι σοκολάτας
Σιρόπι σοκολάτας

και το άμυλο καλαμποκιού.

Σιρόπι σοκολάτας

Αν χρειάζεται, χτυπήστε λίγο το μείγμα με το σύρμα.

Σιρόπι σοκολάτας

Ρίξτε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι και βάλτε το στην φωτιά σε μέτρια ένταση.

Αναμιγνύετε συνεχώς το μείγμα για να μην σβολιάσει και να μην κολλήσει στον πάτο του.

Σιρόπι σοκολάτας

Μόλις αρχίζει να κοχλάζει το αφαιρούμε από τη φωτιά.


Σημείωση: Ο χρόνος βρασμού εξαρτάται από το είδος και την ποιότητα του κακάο.

Αν χρησιμοποιηθεί αποβουτυρωμένο κακάο ΙΟΝ δεν χρειάζεται να βράσει καθόλου. Αν χρησιμοποιηθεί άλλο κακάο, ίσως χρειαστεί να βράσει παραπάνω χρόνο ή και ακόμη να ελαττωθεί η ποσότητα του κακάο κατά ένα ποσοστό γιατί μπορεί να πήξει παραπάνω από το επιθυμητό.


Κατεβάστε το κατσαρολάκι από την φωτιά, προσθέστε το εκχύλισμα της βανίλιας και ανακατέψτε πολύ καλά. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει.

Σιρόπι σοκολάτας

Μεταγγίστε το σιρόπι σε ένα βαζάκι ή μπουκάλι (καλύτερα αποστειρωμένο).Το σιρόπι σοκολάτας διατηρείται στο δροσερό μέρος για 2-3 μήνες. Αν γίνει πολύ πηκτό, απλά ζεστάνετε το λίγο στον μικροκύματα.


Καλή επιτυχία!

2.197 Προβολές

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Επιλεγμένες Συνταγές

Κατηγορίες

bottom of page