top of page

Τσουρέκια με γέμιση κάστανο ή σοκολάτα


Τσουρέκια με γέμιση κάστανο ή σοκολάτα

Τσουρέκια με γέμιση κάστανο ή σοκολάτα

Ετοιμάζουμε τη συνταγή για τσουρέκια. Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομματάκια και πλάθουμε το καθένα απ’ αυτά σε πλεξούδες. Πατάμε με τα χέρια μας τις πλεξούδες να γίνουν επίπεδες. Παίρνουμε ένα μέρος από την γέμιση που έχουμε παρασκευάσει και την απλώνουμε κατά μήκος της πλεξούδας (εικ.1). Ενώνουμε καλά με τα δάκτυλα μας τις άκρες κατά μήκος της πλεξούδας και τις ξανακάνουμε μπαστούνια. Συνεχίζουμε πλέκοντας τα τσουρέκια και ακολουθούμε τις οδηγίες της συνταγής στη σελίδα 6.

 

Γέμιση Κάστανο

Υλικά: 1000 γρ Κάστανα

500 γρ ζάχαρη 1 ½ - 2 φλιτζάνια γάλα

¾ φλιτζανιού φρέσκο βούτυρο

1 φλιτζάνι νερό

3 βανίλιες

Εκτέλεση: Βράζουμε τα κάστανα, τα καθαρίζουμε και τα χτυπάμε στο μίξερ να διαλυθούν. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αλεσμένα κάστανα και προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ζάχαρη, το γάλα και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το βούτυρο και τις βανίλιες. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και την υπόλοιπη ζάχαρη. Βράζουμε μέχρι να γίνει ένα πηκτό σιρόπι. Το ρίχνουμε στον πουρέ και ανακατεύουμε.

 

Γέμιση Σοκολάτας

Υλικά: 1 φλιτζάνι τριμμένη κουβερτούρα υγείας ΙΟΝ 3011

2 φλιτζάνια φρέσκο βούτυρο

1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη

3 κρόκοι αυγών

½ φλιτζάνι κερασάκια μαρασκίνο

Εκτέλεση: Βάζουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και το λιώνουμε. Προσθέτουμε την τριμμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Έπειτα ρίχνουμε την άχνη ,συνεχίζοντας το ανακάτεμα και τελειώνουμε ρίχνοντας τους κρόκους έναν-έναν. Μόλις είναι έτοιμη αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε κομμένα τα κερασάκια μαρασκίνο.

240 Προβολές

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Επιλεγμένες Συνταγές

Κατηγορίες

bottom of page