top of page

Ταχινόπιτα με Ταχίνι ολικής άλεσης

Έγινε ενημέρωση: 3 Σεπ 2023


Ταχινόπιτα με Ταχίνι ολικής άλεσης

Η παρούσα συνταγή για Ταχινόπιτα με Ταχίνι ολικής άλεσης, είναι από το βιβλίο "Συνταγολόγιο Αρτοποιίας" του κ.Otmar Otto Fricker Master Baker & Chef Patisserie και δημοσιεύεται κατόπιν άδειας από τον ίδιο. Φυσικά......τον ευχαριστώ από καρδιάς!

Για όποιον ενδιαφέρετε για το βιβλίο του μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του.

 

Υλικά: 500 γρ Αλεύρι τ.70%

500 γρ Νερό

150 γρ Ζάχαρη

50 γρ Ελαιόλαδο

15 γρ Αλάτι


Για το άλειμμα: 200 γρ Ταχίνι Ολικής Άλεσης

1-2 κ.σ. Ζάχαρη

 

Εκτέλεση: Διαλύστε τη μαγιά στο νερό. Κοσκινίστε σε μία λεκάνη τα δύο άλευρα με το αλάτι και κάντε στο κέντρο ένα λάκκο. Ρίξτε μέσα το καρύδι, το ταχίνι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, την κανέλα και την αραιωμένη μαγιά. Ζυμώστε, παίρνοντας το αλεύρι από τριγύρω, ώσπου να επιτύχετε μία ζύμη μαλακιά, ελαστική και εύπλαστη. Αν ζυμώσουμε με μίξερ με το γάντζο, τότε ζυμώνουμε όλα τα παραπάνω υλικά μαζί σε αργή ταχύτητα για 5 λεπτά και μετά σε γρήγορη ταχύτητα άλλα 5 λεπτά.


Αφήστε να ξεκουραστεί η ζύμη για 30 λεπτά. Κόβεται τη ζύμη σε 12 κομμάτια βάρους 175 γρ και τα πλάθουμε σε φιτίλια μήκους περίπου 30-40 εκατοστών.


Τυλίξτε σε σχήμα σαλιγκαριού κολλώντας τις άκρες και τοποθετήστε σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα φροντίζοντας ν αφήσετε κενά ενδιάμεσα.

Αφήνεται να φουσκώσουν για 30-40 λεπτά. Ανακατεύεται τα 200 γρ ταχίνι ολικής άλεσης με την 1-2 κ.σ. ζάχαρη και μοιράζουμε το μείγμα αυτό πάνω από τις ταχινόπιτες.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα.

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Επιλεγμένες Συνταγές

Κατηγορίες

bottom of page