top of page

Σουσαμένιο Κουλούρι Θες/νίκης

Έγινε ενημέρωση: 8 Οκτ 2022


Σουσαμένιο Κουλούρι Θες/νίκης

Η παρούσα συνταγή για Σουσαμένιο Κουλούρι Θες/νίκης, είναι από το βιβλίο "Συνταγολόγιο Αρτοποιίας" του κ.Otmar Otto Fricker Master Baker & Chef Patisserie και δημοσιεύεται κατόπιν άδειας από τον ίδιο. Φυσικά......τον ευχαριστώ από καρδιάς!

Για όποιον ενδιαφέρετε για το βιβλίο του μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του.

 

Υλικά για 1000 γρ Νερό

το ζαχαρόνερο: 50 γρ Μέλι ή Πετιμέζι


Εκτέλεση: Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό τη γλυκόζη και το μέλι ή το πετιμέζι και τα λιώνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, χωρίς να βράσει. Δεν θα πρέπει η θερμοκρασία του διαλύματος να ξεπερνά τους 35-37°C.

 

Υλικά: 500 γρ Αλεύρι τ.70%

500 γρ Νερό

100 γρ Ζάχαρη

30 γρ Ελαιόλαδο ή μαργαρίνη

20 γρ Αλάτι

 

Εκτέλεση: Διαλύστε τη μαγιά στο νερό. Τοποθετήστε σε μία λεκάνη τα δύο άλευρα με το αλάτι και τη ζάχαρη και κάντε στο κέντρο ένα λάκκο. Ρίξτε μέσα το ελαιόλαδο ή τη μαργαρίνη, το ταχίνι και την αραιωμένη μαγιά. Ζυμώστε, παίρνοντας το αλεύρι από τριγύρω, ώσπου να επιτύχετε μία ζύμη αρκετά μαλακιά και ελαστική Αν ζυμώσουμε με μίξερ με το γάντζο, τότε ζυμώνουμε όλα τα παραπάνω υλικά μαζί σε αργή ταχύτητα για 3 λεπτά και μετά σε γρήγορη ταχύτητα άλλα 7 λεπτά.


Χωρίς να είναι απαραίτητο, αν θέλετε για ποιο φουσκωτό κουλούρι, αφήστε να ξεκουραστεί η ζύμη για 20 λεπτά. Την κόβουμε σε κομμάτια βάρους 100 γρ και πλάθουμε σε φιτίλια. Δίνουμε το σχήμα του κουλουριού. Βουτάμε το κάθε φιτίλι στο ζαχαρόνερο και κατόπιν στο σουσάμι.


Τοποθετούμε σε ταψιά και αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-230°C για 14-18 λεπτά.

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Επιλεγμένες Συνταγές

Κατηγορίες

bottom of page