top of page

Κορμός κάστανο με σοκολάτα

Έγινε ενημέρωση: 16 Ιουν 2022


Κορμός κάστανο με σοκολάτα
Κορμός κάστανο με σοκολάτα

Ίσως ένας από του καλύτερους συνδυασμούς είναι αυτός της σοκολάτας με κάστανο. Γλυκό που όταν το δεις θα σκεφτείς "Χριστούγεννα", γλυκό που το όταν το γευθείς θα το πάρεις μαζί σου και θα τρέχεις μην αφήνοντας κανένα άλλο να δοκιμάσει !

 

Υλικά για 8 άτομα


Μπισκότο Σοκολάτας: 140 γρ Ασπράδια

80 γρ Κρόκοι αυγών

Κρέμα Σοκολάτας: 400 γρ Κρέμα γάλακτος 35% (μισοχτυπημένη)

160 γρ Κρέμα κάστανο ή κάστανα γλασέ

130 γρ Γάλα πλήρες

Σιρόπι 50 γρ Νερό

 

Εκτέλεση: Για το μπισκότο σοκολάτας, χτυπήστε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη. Αποσύρετε από το μίξερ, προσθέστε τους κρόκους με ένα σύρμα χειρός τέλος, το κακάο ΙΟΝ.


Απλώστε σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος το μίγμα σε πάχος 2 cm και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° C για 7 λεπτά.


Για το σιρόπι, βάλτε τη ζάχαρη με. το νερό να πάρουν μια βράση. Προσθέστε το κακάο ΙΟΝ και ανακατέψτε να πάρει άλλη μια βράση.


Για την κρέμα σοκολάτας, βράστε το γάλα και περιχύσετε το πάνω στη σοκολάτα ΙΟΝ. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα γυαλιστερό μίγμα. Αφήστε να κρυώσει προσθέστε τη μισοχτυπημένη κρέμα γάλακτος. Αφρατέψτε προσεκτικά με μια σπάτουλα, για να δημιουργηθεί μια λεία κρέμα σοκολάτας.


Σύνθεση: Αναποδογυρίστε το παντεσπάνι πάνω σε ένα χαρτί ψησίματος. Σιροπιάστε το ελαφρώς και απλώστε την κρέμα σοκολάτας. Απλώστε αρκετή κρέμα κάστανου ή κάστανα γλασέ σε όλη την επιφάνεια της κρέμας.


Τυλίξτε σφίξτε καλά τον κορμό (να μην έχει κενά). Ξεκουράστε τον για περίπου 1 ώρα στο ψυγείο. Βγάλτε το χαρτί ψησίματος από τον κορμό και σιροπιάστε παντού. Με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, γαρνίρετε με την κρέμα σοκολάτας, κοσκινισμένο κακάο ΙΟΝ και μερικά κάστανα γλασέ.


Καλή επιτυχία!

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Επιλεγμένες Συνταγές

Κατηγορίες

bottom of page