top of page

Συνταγή για Μπαρες Δημητριακων με Καραμελα

Έγινε ενημέρωση: 31 Ιουλ 2022


Μπάρες δημητριακών μαλακές

Η εκτέλεση της συνταγής για τις Μπαρες Δημητριακων με Καραμελα Βουτυρου. Οι Μπαρες Δημητριακων με Καραμελα είναι ένα σνακ που μπορεί να αντικαταστήσει ένα γεύμα ή να συμπληρώσει τα υγιεινά θρεπτικά συστατικά που χάνονται κατά τη διάρκεια της άσκησης. Σε χρόνο μηδέν θα έχετε 40 Μπαρες Δημητριακων με Καραμελα, νόστιμες και χορταστικές με κόστος €0,13/μπάρα.


Με την παρεχόμενη συνταγή που σας δίνουμε μπορείτε να κάνετε μια καραμέλα και γιατί όχι και αλατισμένη με καστανή ζάχαρη, σιρόπι γλυκόζης και αγελαδινό βούτυρο ή ακόμη και με βούτυρο κακάο και αρωματική ύλη πχ βανίλια φυσική η οποία θ απογειώσει τις μπάρες σας. Φυσικά η καραμέλα βουτύρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες παρασκευές.

 

Περιέχονται στην συσκευασία

Υλικά:

Νιφάδες βρώμης

Σουσάμι αποφλοιωμένο ωμό.

Σταγόνες κουβερτούρας μίνι ΙΟΝ Αμύγδαλο φιλέ ωμό

Ηλιόσπορος ωμός

Κράμπερι.

Γκότζι Μπέρι

2 Χαρτιά ψησίματος

Δεν περιέχονται στην συσκευασία


1 κ.γ (κοφτό) κανέλα σκόνη (Προαιρετικά)

1 κ.γ Μπέικιν πάουντερ

1 βανίλια (Προαιρετικά)

Πολύ λίγο μοσχοκάρυδο. (Προαιρετικά)

Για την καραμέλα: 150 γρ. Βούτυρο αγελαδινό ή Βούτυρο Κακάο

150 γρ. Καστανή ζάχαρη

150 γρ. Σιρόπι γλυκόζης 85 Brix

0,5 Λοβό Φυσικής Βανίλιας (Προαιρετικά)

1 πρέζα ανθό αλατιού ή ημίχοντρο (Προαιρετικά)

 
Μπάρες δημητριακών μαλακές

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C με αντιστάσεις πάνω-κάτω. Σ’ ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τις νιφάδες βρώμης. Προσθέτουμε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, την βανίλια και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά. Συνεχίζουμε βάζοντας το σουσάμι, το αμύγδαλο φιλέ, τον ηλιόσπορο, τα κράνμπερι, τα γκότζι μπέρι και αναμιγνύουμε πολύ καλά.


Ετοιμάζουμε την καραμέλα. Σ’ ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε την γλυκόζη, το βούτυρο ή το βούτυρο κακάο, την καστανή ζάχαρη και τα σποράκια της φυσικής βανίλιας. Το θερμαίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύοντας, περιμένουμε να έρθει σε σημείου βρασμού. Μόλις αρχίζει να βράζει το αφαιρούμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τον ανθό αλατιού και συνεχίζουμε προσθέτοντας σιγά-σιγά την καραμέλα στο μείγμα δημητριακών-ξηρών και ανακατεύουμε γρήγορα ώστε να πάει παντού.


Δεν ανακατεύουμε πολύ για να μην λιώσει η σοκολάτα.


Σε ένα σχετικά μεγάλο ταψί (π.χ. το μεγάλο τετράγωνο της κουζίνας) στρώνουμε μία λαδόκολλα και απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά της τις σταγόνες κουβερτούρας. Με τα χέρια μας τοποθετούμε το μείγμα μας πάνω από τις σταγόνες κουβερτούρας, τρίβοντάς το, σε μορφή ψίχουλων και ισιώνουμε την επιφάνειά του χωρίς να το πιέζουμε. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο(1) και ψήνουμε για 14-`5 λεπτά(2). Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει ελαφρά και το κόβουμε σε επιθυμητά μεγέθη, όσο είναι ακόμα ζεστό.


Συνιστώμενο κόψιμο: 9 Χ 5 λωρίδες. 40 μπάρες Μπαρες Δημητριακων με Αλατισμενη Καραμελα Βουυρου.


(1) Αν δε μας ενδιαφέρει να βγουν άσπρες οι μπάρες δημητριακών μετά το ψήσιμο, τότε δεν σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Τότε θα φαίνονται σαν ψημένες και θα είναι ποιο στεγνές.


(2) Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από τον τύπου του φούρνο, το μέγεθος του ταψιού αλλά και από το πάχος του υλικού που πρόκειται να ψήσουμε. Καλό είναι να ελέγχουμε μετά το πέρας των ¾ του χρόνου ψησίματος

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Επιλεγμένες Συνταγές

Κατηγορίες

bottom of page