Σοκολατάκια με λευκή σοκολάτα, ολόκληρα αμύγδαλα, φουντούκια και μύρτιλλα

Πρόσφατα, σκοπεύοντας να προσθέσουμε στην γκάμα των προϊόντων μας σοκολάτες Βελγίου, "πέσαμε" φυσικά στις κουβερτούρες της Barry-Callebaut για τις οποίες δεν νομίζω πως χρειάζεται να γράψω κάτι για το ποιοτικό τους επίπεδο. Είναι καταπληκτικές!


Έχοντας τα παραπάνω κατά νου πρότεινε η Ανθούλα να κάνει κάτι απλό πχ σοκολατάκια σαν τα κλασικά "ανώμαλα" με αμύγδαλα, αλλά με λευκή και φουντούκια και Μύρτιλλα και έτσι προέκυψαν τα συγκεκριμένα σοκολάτακια. Προσωπικά μου άρεσαν πολύ καθώς είναι αυτό που λέω η πολυπλοκότητα στην απλότητα. Τέσσερα υλικά όλο κι όλο, εξαιρετικής ποιότητας και σωστά συνδυασμένα φέρνουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα!

Να πω την αλήθεια συνταγή δεν είχαμε σκοπό να γράψουμε, αλλά μιας και υπάρχουν αναλογίες και οδηγίες.........


Δοκιμάστε τα! Ανεπιφύλακτα!

Ευχαριστώ Ανθούλα γα τον κόπο σου! :)

Υλικά: 500 γρ Λευκή Σοκολάτα Barry-Callebaut 28% Στερεά Κακάο

200 γρ Αμύγδαλα Τέξας ωμά

200 γρ Φουντούκια ωμά

100 γρ Μύρτιλλα (Blueberry)

2 αντικολλητικά χαρτιά ψησίματος

Εκτέλεση: Σε προθερμασμένο φούρνο στους 140°C ψήνουμε πάνω σε ένα αντικολλητικά χαρτί ψησίματος, για 20 λεπτά τα αμύγδαλα και τα φουντούκια αλλά φροντίζουμε να είναι χώρια το καθένα. Όταν ψηθούν τα βγάζουμε από το φούρνο και εφόσον πέσει η θερμοκρασία τους, παίρνουμε τα φουντούκια και τα τρίβουμε με τα χέρια μας ώστε ν αφαιρεθεί η φλούδα τους.Μόλις Τα αμύγδαλα τα αφήνουμε όπως είναι. Σε μπεν μαρί (όχι σε μικροκύματα) λιώνουμε την λευκή σοκολάτα ανακατεύοντας συνέχεια αλλά φροντίζουμε να μην ανέβει η θερμοκρασία πάνω από 42-43°C καθώς είναι αρκετά ευαίσθητη σαν σοκολάτα και μπορεί αν ζεσταθεί πολύ να σβολιάσει και να κόψει. Με λίγα λόγια φροντίζουμε να μείνει χλιαρή.


Μόλις λιώσει η σοκολάτα, προσθέτουμε τα ψημένα ολόκληρα αμύγδαλα τα φουντούκια και τα Μύρτιλλα. Ενσωματώνουμε και απλώνουμε μικρές ποσότητες σε αντικολλητικά χαρτί ψησίματος.


Τα ψήνουμε να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν εκτός ψυγείου. Τα φυλάσσουμε σκεπασμένα σε κλειστό δοχείου, επίσης εκτός ψυγείου.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή / Εκτέλεση: Ανθούλα Θεοχάρη

Κείμενα / Φωτογραφίες: Κουνταξής Νίκος

Επιλεγμένες Συνταγές
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας:

  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • Google+ - Black Circle