top of page

Μπισκότα Amaretto (πικραμύγδαλου)

Έγινε ενημέρωση: 16 Ιουν 2022


Μπισκότα Amaretto (πικραμύγδαλου)
Μπισκότα Amaretto (πικραμύγδαλου)

Τα μπισκότα αμαρέτο γεννήθηκαν στην Ιταλία τον Μεσαίωνα. Προς τα τέλη του 13ου αιώνα εξαπλώθηκαν σε αραβικές χώρες και, κατά την Αναγέννηση , σε όλη την Ευρώπη . Εκτός από την ιταλική παραγωγή, ιδιαίτερα αυτή της "αμαρτίας" που παράγεται με πικρά αμύγδαλα από τη Σαρδηνία και τη Λομβαρδία , διαθέτει λαϊκές παραδόσεις από τη Γαλλία , ιδιαίτερα στη Λωρραίνη και τη Χώρα των Βάσκων.

Ο όρος αμαρέτο αναφέρεται σε ένα είδος ζύμης με πάστα αμυγδάλου , γίνονται με τη ζάχαρη, ασπράδι αυγού, αμύγδαλο και το πικραμύγδαλο και πυρήνες βερίκοκων.

Το Amaretto di Saronno ή το ξηρό Amaretto. Από αυτό το επιδόρπιο υπάρχουν κυρίως δύο εκδόσεις: το αμυγδαλωτό τύπου Saronno , τραγανό και εύθρυπτο, και αμαρέτο τύπου Redwing , μαλακό και περισσότερο σαν αμυγδαλωτά . Και οι δύο έχουν στρογγυλεμένο σχήμα, σαν μικρό καπάκι, και ρωγμένη επιφάνεια.

 

Υλικά για 20 μπισκότα Αμαρέτο: 340 γρ Πούδρα αμυγδάλου

30 ml Λικέρ πικραμύγδαλο (Αμαρέτο)

4 Ασπράδια αυγών

 

Εκτέλεση: Προθερμαίνετε στους 170°C. Σε μεγάλο μπολ χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Προσθέτετε στο μπολ τη ζάχαρη και τα αμύγδαλα. Ανακατεύετε.

Προσθέτετε το λικέρ και χτυπάτε για να ομογενοποιηθεί και να μαλακώσει το μίγμα.

Τοποθετείτε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί ελαφρώς βουτυρωμένο. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι της σούπας τοποθετείτε μικρές δόσεις μίγματος σε απόσταση 2 εκατοστών μεταξύ τους.

Ψήνετε περίπου 15 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα όμορφο καφετί χρώμα. Αφήνετε να κρυώσουν τελείως.


Καλή επιτυχία!

1.157 Προβολές

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Επιλεγμένες Συνταγές

Κατηγορίες

bottom of page