top of page

Πουτίγκες σοκολάτας

Έγινε ενημέρωση: 16 Ιουν 2022


Πουτίγκες σοκολάτας
Πουτίγκες σοκολάτας

Αφράτες από έξω, καυτές και λιωμένες από μέσα, αυτές οι πουτίγκες σοκολάτας σίγουρα θα είναι κάτι που θα σας μείνουν αξέχαστες.


Συνοδεία άγλυκης χτυπημένης κρέμας γάλακτος ή ακόμη καλύτερα μιας παγωμένης μπάλας καλού παγωτού βανίλιας, θα είναι εμπειρία ανεπανάληπτη.

 

Υλικά: (για 8 άτομα): 200 γρ Σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ

4 Αυγά

4 Κρόκοι αυγών

2 κ.σ. Μπράντι

5 σταγόνες Άρωμα βανίλιας

Γαρνίρισμα: Χτυπημένη άγλυκη κρέμα γάλακτος ή παγωτό βανίλια

 

Προετοιμασία: Θα χρειαστείτε επίσης 8 μίνι μπολάκια πουτίγκας, χωρητικότητας 175 ml, αρκετά καλά βουτυρωμένα.


Εκτέλεση: Ζεσταίνετε την κουβερτούρα ΙΟΝ με το βούτυρο και το μπράντι σε μπεν μαρί. Διατηρείτε χαμηλή θερμότητα για να λιώσει αργά η σοκολάτα και να δέσουν τα υλικά. Μετά από 6-7 λεπτά αποσύρετε τη λιωμένη σοκολάτα από τη φωτιά και ανακατεύετε


Εντωμεταξύ, τοποθετείτε τη ζάχαρη, τα αυγά (ασπράδια και κρόκους), τους κρόκους και το άρωμα βανίλιας σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπάτε με το μίξερ με το σύρμα στη μεγάλη ταχύτητα. Χτυπήστε έως ότου το μίγμα αποκτήσει διπλάσιο όγκο (αυτό θα σας πάρει 5-10 λεπτά ανάλογα με το μίξερ σας). Το επιθυμητό αποτέλεσμα θα είναι ένα παχύ μίγμα με την υφή του μους.


Κατόπιν, χύνετε το μίγμα λιωμένης σοκολάτας αργά, πολύ κοντά στα τοιχώματα του μπολ, και προσθέτετε το αλεύρι. Με ένα μεγάλο μεταλλικό κουτάλι προσεκτικά «διπλώνετε» όλα τα υλικά μαζί. Μη βιαστείτε. Κάνετε προσεκτικές, κοφτές κινήσεις για περίπου 3-4 λεπτά.


Μόλις ομογενοποιηθεί το μίγμα, χωρίζετε σε ίσες ποσότητες, γεμίζετε τα μπολάκια της πουτίγκας (μόλις κάτω από το χείλος τους) και ψήνετε πάνω σε ταψί-λαμαρίνα.


Αν επιθυμείτε να τα σερβίρετε κάποια άλλη στιγμή, καλύψτε το μίγμα με διάφανη μεμβράνη και διατηρήστε το στο ψυγείο ή στην κατάψυξη (ανάλογα με το πότε θέλετε να τα ψήσετε).Όταν είστε έτοιμοι να ψήσετε τις πουτίγκες, προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.


Αφαιρείτε τη μεμβράνη και ψήνετε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 14 λεπτά αν το μίγμα σας ήταν παγωμένο και μόνο 12 λεπτά αν ήταν σε θερμοκρασία δωματίου.


Αν οι πουτίγκες σας ήταν στην κατάψυξη, ψήνετε για 15 λεπτά και αφήνετε να κρυώσουν 2 λεπτά πριν το σερβίρισμα.


Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα οι πουτίγκες σας πρέπει να έχουν «φουσκώσει» και να είναι συμπαγείς στο άγγιγμα, ενώ το εσωτερικό τους θα είναι γεμάτο παχύρρευστη ζεστή σοκολάτα. Αφήνετε τις πουτίγκες για 1 λεπτό να κρυώσουν πριν τις ξεφορμάρετε με τη βοήθεια ενός μαχαιριού. Σερβίρονται σε ατομικά πιατάκια, ζεστές, με χτυπημένη κρέμα γάλακτος.


Καλή επιτυχία!

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Επιλεγμένες Συνταγές

Κατηγορίες

bottom of page