top of page

Κλασική Αμερικάνικη βουτυροκρεμα με το αυθεντικό στυλ

Έγινε ενημέρωση: 14 Σεπ 2023


Αμερικάνικη βουτυρόκρεμα

Η βουτυροκρεμα στην πιο απλή τους μορφή, όπως είναι η Αμερικανικού τύπου, είναι ένα μείγμα βουτύρου/μαργαρίνης (κυρίως ζωικού) και ζάχαρης. Οι βουτυρόκρεμες χρησιμοποιούνται για το γέμισμα, το γλάσο και τη διακόσμηση κέικ και γλυκών.


Υπάρχουν αρκετών τύπων βουτυρόκρεμες. Οι πιο διαδεδομένες είναι η Αμερικάνικη, η Ελβετική, η Ιταλική ενώ οι λιγότερες γνωστές είναι η Γαλλική, η Γερμανική και η πιο πρόσφατη Κορεάτικη γυαλιστερή ή G.G. Glossy Buttercream.


Εδώ θα κάνουμε βουτυρόκρεμα στην πιο απλή της μορφή και αυτή είναι η Αμερικάνικη βουτυρόκρεμα η οποία χρησιμοποιείται πιο συχνά σε μη επαγγελματικές κουζίνες.


Η Αμερικάνικη βουτυροκρεμα αποτελείται συνήθως από βούτυρο ανάλατο αγελαδινό με περιεκτικότητα σε λιπαρά 80-82% και γλυκαντική ουσία (συνήθως ζάχαρη άχνη ή ζάχαρη) σε αναλογίες 1:2 και κάποιες φορές 1:1. Αυτές οι αναλογίες την καθιστούν και την πιο γλυκιά σε σχέση με τις υπόλοιπες. Πολλές φορές αρωματίζεται με εκχύλισμα βανίλιας ή άλλες αρωματικές ή/και χρωστικές ουσίες. Η υφή της πολλές φορές διορθώνεται με νερό, γάλα ή κρέμα γάλακτος, σε πολύ μικρές ποσότητες.


Κάποιες φορές η Αμερικάνικη βουτυρόκρεμα αναφέρεται και ως "crusting buttercream" επειδή σχηματίζει μια λεπτή κρούστα μετά από έκθεση στον αέρα για κάποιο χρονικό διάστημα, κάτι που μπορεί να είναι επιθυμητό σε ορισμένες περιπτώσεις.


Πάμε να δούμε πως γίνεται...

Αμερικάνικη βουτυρόκρεμα

Οι βουτυρόκρεμες με μία ματιά είναι:

 

Υλικά: 250 γρ Βούτυρο Αγελαδινό 82% λιπαρά (θερμοκρασία δωματίου)

15 γρ Νερό ή γάλα ή κρέμα γάλακτος (ζεστά)

Σημείωση: Σαν γλυκαντική στην βουτυρόκρεμα χρησιμοποιούμε το φοντάν καθώς αποτελείται κατά 70% από γλυκόζη σε σκόνη και κατά 30% ζάχαρη άχνη. Η γλυκόζη σε σκόνη είναι κατά 15-20% πιο άγλυκη σε σχέση με την κλασική ζάχαρη, όπως επίσης και η κοκκομετρία του φοντάν είναι πάρα πολύ μικρή με συνολικό αποτέλεσμα να έχουμε μια πιο άγλυκη Αμερικάνικη βουτυροκρεμα, που δεν "κριτσανίζει" στο δόντι, όπως συμβαίνει πολλές φορές με την κλασική άχνη ζάχαρη που δεν έχει αλεστεί πολύ καλά.

 

Εκτέλεση: Τοποθετούμε το βούτυρο σε θερμοκρασία χώρου στο κάδο του μίξερ

Αμερικάνικη βουτυρόκρεμα

και χτυπάμε με το σύρμα

Αμερικάνικη βουτυρόκρεμα

μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο.

Αμερικάνικη βουτυρόκρεμα

Tip: Αν θέλουμε να έχουμε πιο συμπαγή βουτυρόκρεμα χτυπάμε με το φτερό. Δεν θα ενσωματώσει πολύ αέρα.

Τοποθετούμε το φοντάν ή την ζάχαρη άχνη κοσκινισμένα,

Αμερικάνικη βουτυρόκρεμα

το ζεστό νερό ή γάλα/κρέμα γάλακτος

Αμερικάνικη βουτυρόκρεμα

και το άρωμα βανίλιας.

Αμερικάνικη βουτυρόκρεμα

Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει καλά

Αμερικάνικη βουτυρόκρεμα

και χρησιμοποιούμε άμεσα την Αμερικάνικη βουτυροκρεμα

Αμερικάνικη βουτυρόκρεμα
Αμερικάνικη βουτυρόκρεμα
Αμερικάνικη βουτυρόκρεμα

ή την αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Εάν πρόκειται να την ξαναχρησιμοποιήσουμε την Αμερικάνικη βουτυροκρεμα θα πρέπει πρώτα να μείνει λίγη ώρα εκτός ψυγείου, να μαλακώσει, την χτυπάμε ελαφρά και είναι έτοιμη προς χρήση.

Καλή επιτυχία!

4.373 Προβολές

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Επιλεγμένες Συνταγές

Κατηγορίες

bottom of page